Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-30 01:25

Мій вегетаріанський борщик.

Чоловік не любить варене м'ясо і гидує навіть бачити застиглий жир в перших стравах, зварених із м'ясиком. Тому мені легше зварити #борщ (або суп) просто на водичці, а не на бульйоні, та використати м'ясо для приготування котлет, відбивних та такого іншого. І саме тому борщик в мене найчастіше вариться #вегетаріанський .
Що в нього входить?
Скажу відразу - у моєму борщику завше присутній найголовніший компонент - #квасоля . ) Без неї мені борщ не борщ. Ніколи не замочую. Варю собі по-тихеньку, а в той час все чищу-кришу та зажарку смажу. Завше ідеально вкладаюся під готовність квасолі до приймання "співжителів" в кастрюлі. )
#Буряк . Коли він є та є бажання вошкатись із ним - додаю. Коли немає - невелика втрата. Я особисто не відчуваю різниці в смакові. Чесно. Кришити обожнюю його вручну, а не на тертці. Щоб була тонка довгаста соломка, красива, рівна, художня. Ммммм. Такий в мене бзик. Цього разу був час, тож так і зробила. )
#Картопля . Як без неї, рідненької. ) Багато. Бо треба, щоб "ложка стояла". ) Кришу пласкими кубиками , тонко і дрібно, тоді немає ризику переварити квасолю, яка завше така капризна - то ще сира, то вже навпіл потріскалася, блін (а коли картоплі ще 10 хвилин кипіти - то є взагалі вбивчо, розпадається на атоми)! ))) Завше кладу кожну обчищену картоплину у воду і кришу її у воду, навіть якщо в кастрюлю кидатиму її через хвилину. Бо на повітрі вона втрачає вітаміни та корисні речовини. Ото лише для фото вийняла їїз води. )))
#Капуста . Зазвичай кришу ножем тоненькою соломкою. Інколи - на тертці для шаткування. Іноді - кришу ножем у вигляді кубиків. )
#СолодкийПерець . Ніхто не фанат у нас цього овоча, тож кладу у борщик його трошки, і то, аби лиш заспокоїти себе, що "кинула в борщ додаткову вітамінку". Хоча, чи є півперчини на 2 літри рідини вітамінкою - питання відкрите. )
Варене куряче #яйце . Якщо є - то й є. Немає -то й не треба. Всі під настрій, покласти яйце - не догма для мене. Натерти можу й на крупній тертці, й на дрібній. Сьогодні захотілось дрібноти. )
#Морква та #цибуля - для зажарки. Обожнюю, коли морква не натерта на тертці, а порізана тонко й довгасто такими ж сірничками", щоб під стать до бурячку була! Але на цей раз мала справу з "малютками", тож вирішила не геморитися та кришила її кружальцями, півкружальцями та четвертинками кружалець. )
В зажарку кладу #ТоматнуПасту. Ненавиджу терті помідори у борщі та деінде. Не дуже люблю й томатний сік для зажарок. Томатна паста мені імпонує найбільше. У мене на борщ іде 1 трикутничок. Якщо борщу більше - то 2.
Сіль, душистий перець, гіркий мелений перець, цукор та лимонна кислота, лаврушка, зеленушка - мої традиційні спеції до борщика.
Наче всі інгредієнти перерахувала, всіма своїми бзиками поділилася. )
Ось і борщик вегетаріанський зготований. )
Для мене сметана, додана в борщик, це святе діло. Цибулька-кущовка (кілька зубків) для "прикуски" - не менш святе діло. А чоловікові сметана "вприкуску", а не в борщі, смакує більше. Так ото і їмо - кожному своє. )
25

Коментарі 12

  • 2015-08-30 14:46
    Ніколи не чула про додавання яйця в червоний борщ) Оригінально) А Ти з ним вариш, чи в готову страву кладеш? 
     
    У мене чоловік навпаки не хоче їсти супи та борщі, що приготовані без м'яса. Балуваний)
    • 2015-08-31 02:38
      Да??? А що, тільки в зелений його додають? Я цього не знала... Я зелений не ваила ні разу і їла лише один раз. )))  
       
      Я яйце не завше кладу, під настрій. Кладу в борщ перед зажаркою та хвилину проварюю. )  
       
      Доречі, мама моя варить борщ -так то ваще смакота, а от коли вона його варить -ніколи не скажеш, що вийде смачно. Я всього кидаю побільше та щоб понасичиніше було ,а вона - от рівно стіки, скіки потрібно. Я так не можу - півцибулини лишити та півморквини, бо вони, бачте, зайві. У мене все ціляком використовується. А у неї бац - і завше виходить шедеврально! ) А у мене - раз на раз не приходиться... ))) 
       
      Ну чоловік мій їв м'ясо лише в борщі моєї мами. Бо вота таки знається на тому, яке купити та в борщ покласти. мій сам був в шоці, що їв варене м'ясо. ))) А так - не їстиме м'ясну першу страву. Я іноді варю бульйон, і поки він не бачить ,виймаю м'ясико в іншу кастрюльку. І що ти думаєш - їсть як милий! А от як не встигла заховати сліди -то все, носа кривить і не їсть. Ото ще - зоровий гурман.... )))
      • 2015-08-31 20:22
        Сьогодні і я спробувала додати яйце до червоного борщу - смачно) І робить страву ще ситнішою)) 
        До речі, на рахунок того зорового гурманства - у мене сьогодні була схожа ситуація: чоловік спочатку з'їв страву, причмокуючи, а коли взнав з чого вона, то був у шоці)) 
         
        Ну а мами для того і мами, щоб уміти все робити найкраще))
        • 2015-09-03 00:40
          Заінтригувала - що за страва, з чого, що самчно, але шокуюче для чоловіка було???
          • 2015-09-03 22:26
            Борщ з гичкою, він раніше не знав, що її можна їсти... Як і я)
            • 2015-09-04 23:16
              А що таке гичка? ??????????
        • 2015-09-03 00:40
          О, рада, що ти щось спробувала новеньке, і я до цього причетна! )
  • 2015-08-30 21:38
    Идеальный борщ, ничего не скажешь. Я тоже очень люблю борщ с фасолью, но не всегда ещё использую, т.к. кишечник не любит бобовые. Но для постного борща фасоль - самое то. И я также не люблю помидоры в борще. Всегда тспользую пасту "чумак". А вот о буряке отдельная история. Кто-то обзывает борщ без буряка -щами. А я не люблю сладость в борще от буряка, хоть и цвет он даёт классный.
    • 2015-08-31 02:31
      Оооо, дякую, Тань! Приємний компліман! ) Ну а далі - ти ж читала, що я всі страви присолоджую, тож солодкість від буряка для мене недостатня, я все одно присолоджую собі, окремо, в тарілочку! )))
    • 2015-08-31 02:31
      А щами борщ без буряка обзивати то не те. Щи - то ще й без томату, та й капуста квашена туди йде, чи я щось плутаю?
      • 2015-08-31 09:46
        Я читала о сахарении, но дипломатично промолчала)) 
        Щи есть разные. Но за классическим рецептом именно борща, то буряк - основной ингредиент.
        • 2015-08-31 14:09
          АААааааа ))

Наступний запис

2015-08-28 23:25

Підлива з курячого філе

8
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.