Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-14 19:44

Зелений борщ зі щавлем.

М'ясо вимити, порізати на шматочки, покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою.
Варити приблизно 1 годину 20 хвилин.
У цей час почистити та нарізати #картоплю . Опустити її в каструлю, в якій вариться м'ясо.
Пучок щавлю добре промити, відкласти, щоб стекла вода.
Моркву та #буряк помити, почистити, натерти на тертці й обсмажити на олії. Коли #морква і буряк підрум'яняться в сковороді, можна ще додати туди нарізану цибулю. Перемішайте.
Поки #цибуля обсмажується поріжте #щавель , додайте його в каструлю і прикрийте каструлю кришкою.
Тепер знову вертаємося до нашої зажарки. У готову #зажарку влийте томат, перемішайте, дочекайтеся поки прокипить хвилин 5-7. За цей час наріжте дрібно #петрушку і зелений #лук . Додайте зажарку і порізану зелень в каструлю, перемішайте.
Тепер, у кінці приготування, можна покласти в каструлю лавровий лист, чорний перець, приправу для борщу. Через 7-10 хвилин вже буде можна вимкнути газ та дати борщу настоятися. Подавати #борщ на стіл зі сметаною.
13

Коментарі 4

  • 2015-05-15 13:22
    Мабуть для кожного українця та людини, яка приїхала погостювати на Україну, немає кращого блюда ніж справжній український борщ. Кожна господиня готує його за своїм рецептом і кожна робить це по своєму. Таких рецептів дуже багато. Ваш рецепт дуже цікавий, треба буде спробувати заставити жінку, щоб приготувала такий борщ.
    • 2015-05-16 12:51
      Так, Ви абсолютно праві! Кожна жінка готує борщ по-своєму. Рідко коли смак збігається. Я ще жодного разу не помічала, щоб у різних господинь був смак борщу однаковий. Смак борщу виходить у кожної жінки - свій.
  • 2015-05-17 19:41
    Я готую борщ майже так, але іноді добавляю разом з мясом квасолю, а замість петрушки використовую укроп. Після готовності борща, тоа вимикання вогню додаю подрібнений зубчик часнику для аромату. Але головний серкет додайте кілька столових ложок цукру а потім уксус або лимонну кислоту, та постійно пробуйте, щоб не було забагато цукру або кислоти - смак кислого та солодкого має бути збалансований.
  • 2015-05-18 13:54
    У вас у рецепті два борщу з яких вийшов новий). Я ніколи б не здогадалася у зелений борщ додати буряк, адже так він автоматично стає червоним. Згодна з вами - скільки господинь - стільки і рецептів. Я, наприклад, ще додаю в зелений борщ яйця, рис та шпинат. Наступного разу буду пробувати ваш "новий" борщ, бо свій вже набрид.

Наступний запис

2015-05-14 19:26

Салат з яйцями і зеленим часником.

895
26

© 2010 - 2024. Всі права захищено.