Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-05 15:06

Приготувати деруни.

Винайшла давній рецепт дерунів. Так як ми вже звикли деруни готуються з картоплі, додаємо муку, яйце, хтось ще й зелену цибульку. Хтось любить пишні деруни і додає соду, гашене оцтом, а хтось зовсім не додає. Я люблю експериментувати, тому готую кожен раз по новому.
Хочу презентувати свій рецепт дерунів з морквою та зеленою цибулькою.
Для приготування дерунів нам потрібно:
#картопля великого розміру - 3 штуки,
#морква середнього розміру -2 штуки,
#яйце куряче - 1 штука,
#зелена цибулька - 1 пучечок,
#мука пшенична - 1.5 стаканів,
#сіль та перець чорний за смаком,
#масло соняшникове для смаження.
#сода - 0.5 ч. л.
#кріп (для прикраси)
Картоплю тремо на тертці, віджимаємо її, щоб не було зайвої рідини. Тремо моркву, додаємо в картоплю, сюди ж мілко нарізану зелену цибульку, яйце, сіль, перець. Далі додаємо муку і перемішуємо ретельно. На останок взяла соду, погасила оцтом і знову все ретельно перемішала.
На розпечену сковорідку наливаю масло соняшникове. Ложечкою наливаю тісто в сковорідку як на оладки та смажимо до рум’яної скоринки.
Зі сковорідки викладаю на серветки, щоб ввібрали зайву олію. Викладаємо на тарілочку та прикрашаємо кропом. Можна подавати до столу зі сметаною.
Смачного!
25

Коментарі 4

  • 2015-06-05 16:00
    Виглядають дуже смачно. Я теж колись готувала деруни із морквою, але з ціллю зекономити перестала її додавати :)
  • 2015-06-07 14:05
    А я до дерунів, морку ніколи не пробувала додавати. В перше про таке прочитала. На вигляд дуже апетитно у Вас вийшло. Я в них інколи сир твердий додаю і часник. Ще до дерунів роблю соус на основі жирої сметати, до якої додаю часник, будь яку зелень і різні спеції та прянощі.
  • 2015-06-09 13:58
    А ще можна робити не деруни а капустяники,система така як із картоплею ,але капусту спочатку провалює потім віджимаемо зайву рідину і мелемо,я використовую блендер.Ну а далі цибулька ,яйце спеції та мука і на пательню ,соусом я додаю томатний тому що смак у таких дерунчиків -блинчиків трішки гіркуватий..
  • 2015-06-11 14:08
    Моя свекрушечка до дерунів додає кабачок. Я вперше скуштувала - не зрозуміла, що з ними не так. Смачні і запашні, але не зовсім картопляні)) а потім розгледіла, що там кабачок. Тепер лишилося ще ваші морквяні приготувати і спробуємо майже все овочеве ассорті в дерунах.

Наступний запис

2015-06-04 23:54

Що приготувати на вечерю швидко

9
9

© 2010 - 2024. Всі права захищено.