Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-07-28 12:38

Колір очей. Значення зеленого кольору очей

А чи ви знали, що #КолірОчей – це мутація генів певних хромосом. І часто так буває, що у батьків, котрі мають темний колір очей, народжуються нащадки із світлими (голубими, сірими) очима. Ви посміхаєтесь і хочете пожартувати на тему «які очі у сусіда?» А все не так просто. Подивіться на своїх дідусів і бабусь, колір ваших очей може бути саме від їхнього мутуючого гена.
Так, основних кольорів очей існує шість (блакитний, синій, сірий, зелений, коричневий, чорний). Крім того, існує і рідкісний жовтий колір очей. Але є безліч відтінків, які протягом життя можуть змінюватися. Крім того, нервовий стан і деякі хвороби часто змінюють кардинально колір очей. До речі, я все не могла визначитися, який в мене колір очей: то насичений коричневий, то яскраво зелений, то зелений із сірим відтінком, то щось середнє між коричневим і зеленим. Бардак, одним словом. Потім я дізналася, що існують такі кольори очей, як янтарний та болотний (поєднання карого та зеленого кольорів). Так я тепер не можу визначитися: янтарні в мене очі чи болотні? А ще, коли в мене різний настрій, так і колір очей відразу змінюється: Тетяна злісна – болотні очі (майже коричневі), Тетяна усміхнена – янтарні. А от коли я все ж таки пущу сльозу – яскраво-зелені… хоч бери та постійно ридай.
Якщо ж брати до уваги, що і янтарний, і болотний колір мають зелену основу, то ось, що кажуть про зеленооких:
"Однією з кращих рис зеленооких людей є те, що вони гідно переживають і перемоги, і поразки. У відносинах з людьми вони дуже вимогливі до інших, а також і до себе. У них немає жорстокості, а егоїстичні прагнення ніколи не будуть домінувати над їх позитивними якостями. У спілкуванні люди з зеленими очима ніколи не нав'язуються, але цінують увагу з боку. «Беруть» від відносин вони не більше, ніж «віддають». Для володарів зелених очей важливою частиною життя є їхні друзі та рідні. Вони дійсно готові допомагати безкорисливо і радіти разом з оточуючими людьми, але не прощають зради". Ось такі ми зеленоокі, янтарноокі, болотноокі.
А у вас який колір очей? Чи змінюється він від настрою чи самопочуття? І чи знаєте ви, що означає ваш колір очей?
294

Коментарі 9

  • 2015-07-28 17:31
    Люди добрі! Скільки ж я вже витріщаюся на себе в дзеркало - всі очі видивила! А все як у вашій статті: не то зелені, не то болотні, не то янтарні... :)
    • 2015-07-28 20:32
      Главное, что столько хорошего о нас - зеленоглазых написано )))
      • 2015-07-28 23:32
        Це точно! :)
  • 2015-07-28 20:13
    Такий виразний погляд. Дуже гарні фото. Ви - модель! Взагалі зелені очі завжди вважалися магічними, один мій знайомий взагалі боїться зеленооких дівчаток. В мене блакитні очі. У чоловіка сірі. У дітей сіро-зелені та блакитні.
    • 2015-07-28 20:33
      И правильно, что боится... мы такие ведьмочки с зелёными глазами ))) особенно рыженькие))) А вы читали о себе характеристику? Подходит?
  • 2015-07-29 15:39
    Коли народилась моя донечка в неї були блакитні очі, через місяць стали сіро-зеленими, а близько до року зробилися карими, як у мене. В чоловіка сірі. Я так засмутилась, бо не люблю свій колір очей вважаю його надто розповсюдженим, хотілось, щоб у доньки були чоловікові очі -)
    • 2015-07-29 16:54
      Вообще то, глаза могут меняться у детей до 12 лет. Так что подождите ещё... мало ли.
      • 2015-07-29 20:18
        Это вряд ли -) Ей уже семь, волосы и глазв мои -)
        • 2015-07-31 16:35
          Ха, я когда была беременной первым сыном, то "заказала", чтобы он родился смугленьким с карими глазками как папа (чёрный волос и т.д.). И что вы думаете? Родился светлым с голубыми глазами, которые так и не поменялись. А у меня то болотного цвета глаза. )))

Наступний запис

2015-07-25 22:07

Кавун

14
20

© 2010 - 2024. Всі права захищено.