2015-03-28 20:22

Садові троянди, що ми вирощуємо біля своєї оселі.

З давніх часів селекціонери займаються виведенням нових, ще кращих сортів. #СадовихCортів налічується вже кілька тисяч. Для зручності та спрощення в сучасній класифікації #троянди розділили на класи і групи, в залежності від стійких садових ознак. Також троянди можна розділити на три типи залежно від кількості #пелюсток : #прості (до 7 пелюсток), #махрові (більше 20 пелюсток) і #напівмахрові (у проміжку від 7 до 20 пелюсток).
Також троянди розділяють на зрізочні, горшкові та #садові . Крім того, якщо пелюстки троянд мають плавний перехід між різними #кольорами , то їх ділять на групи:
-різнокольорові,
-білі суміші,
-жовті суміші,
-оранжеві суміші,
-рожеві суміші,
-червоні суміші,
-фіолетові суміші,
-коричневі суміші.
29

Коментарі 4

  • 2015-03-30 16:18
    Дуже люблю троянди. Але свою колекцію я тільки почала збирати. Два роки тому я купила сорт, який плететься і цього літа в мене вже буде ціла стіна вкрита квітами. А ще я планую поповнити новими кольорами свій сад. Дуже мені сподобалися ніжні рожеві відтінки. Можливо ви підкажете, які квіти можна висаджувати біля троянд? Так як місця в мене не багато, а я чула, що ці квіти не дуже люблять сусідів.
    • 2015-03-30 17:54
      Я б радила висадити поруч із трояндами такі рослини як примули, фіалки, флокси герань, лаванда, левкої. Можна також посадити недалеко від троянд, але не в безпосередній близькості, а на віддалі, високий дельфініум. Бажано, щоб троянди були посаджені в такому місці, де немає постійної вогкості та тіні, інакше будуть розвиватися грибки та іржа на листках. Ці рослини повинні знаходитися на відкритих, сонячних, добре аерованих місцях. Якщо у Вас в основному плетисті троянди, то вони добре будутьпочуватися та прекрасно виглядати разом із клематисами.
  • 2015-03-30 20:20
    Дякую. Я про клематиси теж задумувалася, але біля троянд їм вже місця не має куди плестися. Я думаю пересадити до них кущі піонів, їх в мене дуже багато, ще й прийшов час трішки розсадити. Викидати жаль, а засадити тільки ними всю теріторію теж не варіант. Мені здається це непоганий варіант. Піони відцвітають в кінці Травня і їх можна зрізати. Хоча можливо я помиляюсь.
    • 2015-03-30 20:33
      Дуже люблю піони, особливо їх чарівний запах. Мабуть, піони теж можна посадити недалечко від троянд, якщо є де.

Наступний запис

2015-03-26 23:08

Солодощі та моя фігура.

9
5

© 2010 - 2024. Всі права захищено.