2015-01-12 01:32
Это сладкое слово #ремонт .Сладкое конечно образно, но все же.Для небольшого количества людей ремонт не проблема, заплатил деньги-сделали.А вот для большинства это целая эпопея хождения по мукам. То обои не из одной партии и отличаются оттенком, но клей не для таких обоев. №Краска не такая, шпаклевка просроченная, хитрый продавец впарил широко улыбаясь. В общем сплошное "#веселье".
Примерно такая же картина постигла и меня. из запланированного ремонта всей квартиры был сделан только полноценный ремонт одной спальни. Да и то, с горем попалам. Сначала кинулся перестилать пол, от старого совковского #линолеума решено было отказаться и постелить современный и весьма модный #ламинат . Здесь все и началось, было все и перепад уровня от +1 см от горизонта до -5 см. если долить легко, то сровнять было сложнее, ну ничего, что я украинец не могу какой-то сантиметр срезать.Погорячился, промучался, вспомнил всех строителей их членов их семей.Сделал.Постелил ламинат,комната уже преобразилась.Решено было поменять межкомнатную дверь. В магазине подобрали подходящую, привели домой начали ставить. Оказалось что дверной проём находится на разных уровнях.В общем советские строители и конструкторы были очень уникальными людьми, умудрялись квадратное сделать круглым.На этом сюрпризы не закончились, дальше шел #потолок , стены я оставил напоследок и сделал правильно. Здесь было проблем поменьше, шпаклевка, грунтовка, покраска.В принципе и все.Плавно спускаясь к естественному положения тела. я добрался до стен. Здесь конечно самому было сложнее поэтому помощь была не лишней.Но опять же вертикаль отсутствовала, да и как-то понятие "ровно" это не про стены в советских многоэтажках.
Ремонт планируемые на неделю-две затянулся почти на месяц.Зато теперь можно жить как человек в отремонтированной комнате))Только когда #ремонт в остальной квартире подойдет к концу его нужно будет начинать сначала.
Мой вам совет: Не сильно планируйте ремонт, он все равно получится не таким каким вы его задумали.
Удачи всем!
3

Коментарі 9

  • 2015-01-12 09:51
    Одна моя знайома після покупки нової квартири дуже раділа можливості ремонту, проте вже через місяць сказала, що їй все-рівно як вийде, лиш би скоріше закінчився. Так що ремонт - це розвага для людей з міцними нервами)) 
    Ви вирівнювали стелю і шпаклювали стіни вже після того, як поклали ламінат? Хіба зазвичай робиться не навпаки?
    • 2015-01-12 12:53
      я написал немного не в той последовательности как делал. сначала вылил пол. потом потолок а уже потом подготовил стены. а потом уже потолок-пол -стены.
  • 2015-01-12 12:30
    У нас ремонт всієї трикімнатної квартири тривав цілий рік. І це ми ще підлогу не міняли, лише вікна-двері, перетирали стелю та стіни. І дійсно, рівного кутка в квартирі було неможливо знайти. Згадую це життя в умовах ремонту, як нічний кошмар.
  • 2015-01-12 12:40
    Це вірно, що планувати не потрібно, поїхали ми з чоловіком купляти шпалери але ж вирішили не витрачати гроші даремно в магазині, а придбати на базарі. Зайшли і почали вибирати, ну думаю запитаю в коханого (одруженні були більше трьох років, але ремонт робили вперше) які йому подобаються він показав пальцем на зелені з невідомим мені орнаментом, я ледь не впала. Ну і вирішила ініцітиву брати в свої руки, кажу ти йди попий квасу, а я тобі зателефоную, коли виберу. Вибрала, ледь ми їх дотягли додому, ну я ж вибрала вже найкращі метровки. І тут хто ж буде їх клеїти? Я як уявила, що це разом ми не тільки посваримось, а й поб'ємося і вирішила, що сама справлюся. На наступний день відправила чоловіка на роботу і почала творити, і що ви думаєме за 12 годин кімната розміром 18 кв.м. була як лялечка, сама дивуюсь як я це зробила, але ще більший шок був в мого чоловіка. І я зрозуміла, що можу, але більше так не хочу, хоча коли ваги показали -2 кг на наступний ранок це було приємним бонусом та і кімната реально стала гарною.
    • 2015-01-12 12:57
      У меня обои с вертикальными линиями так что тут пришлось еще и с отвесом попрыгать)
      • 2015-01-13 12:48
        НІ, на таке мене б не вистачило, в мене як у дівчинки - квіти)
        • 2015-01-13 13:05
          :)
  • 2015-01-12 12:45
    Знайома картина. Але мені вдавалося обійтися без таких стрибків. Не спочатку, звичайно. Рік за роком, але я навчилася робити ремонт сама. Причому шпалери, важка робота, я клеїла без чиєїсь допомоги. Більше того, не любила надовго все розтягувати. А тому трикімнатку квартиру робили за тиждень відпустки. 
    Оскільки всі тонкощі ремонту були знайомі, я знала чітко, на чому можу пролетіти. тому шпалери, з я кими завжди були проблеми, брала з таким малюнком, щоб потім не різати зайве. Фарби і решту речей для ремонту брала заздалегідь і із запасом. Починала зі стелі. Білили емульсіонкою, добре і надовго вистачає. Потім клеїла сама шпалери, і після цього фарбувала вікна і двері. і тільки потім займалася підлогою - фарбувала. Коли вирішили покласти лінолеум, покликали спеціаліста. Не схотіли ризикувати. А так - все робимо самі. Для мене слово ремонт тепер - дійсно, радість. Це ж зміни! 
    У вас теж вийде, практика - це все наше!
    • 2015-01-12 12:57
      Для меня ремонт вообще не проблема, раньше я работал в Эпицентре, так что подобрать материал было не проблемой.

Наступний запис

2015-01-06 00:51

Люди будьте добрее!

2
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.