2015-02-14 20:20
От сьогодні знову вирішила трохи відволіктися від своєї кулінарії і відправиться на деякий час в свій архів "країни #рукоділля ". Колись я зрозуміла, що мені подобаються свічки. Почала цікавитися їх виготовленням. Різьблені свічки - це взагалі "шедеври" талановитих майстрів. Але мені вони не підвладні.
Ну так ось, одного разу я вирішила спробувати самостійно своїми рученятами зробити свічники, бо до свічки ще не доросла. Може пізніше. Нижче розповім як це все відбувалося і що в результаті з цього вийшло.
Мої "сольові" #свічники
Свічники я виготовляла з підручних матеріалів. В кінці, мені здається, я зробила непогані свічники. Час, протягом якого я творила, дорівнює одній годині. Отже, для виготовлення цих свічників мені знадобилися: дві скляні вази (можна також використати піали, якісь келихи або ж просто маленькі баночки), морська сіль, клей ПВА, блискітки та фарба.
В першу чергу треба було просіяти морську сіль, таким чином щоб від неї залишилися тільки більш великі кристали. Спочатку я взяла нічим не примітні звичайні дві невеличкі вазочки зі скла. Далі я взяла одну з вазочок і добре обмазала її клеєм ПВА.
Потім вмочила вазочку в сіль, таким чином щоб вона поприлипала на всій поверхні вазочки. Після цього залишила її до повного висихання.
Далі мені знадобилося рідке скло, або звичайний канцелярський клей, для того, щоб промазати ним всю потрібну поверхню підсвічника. Ця процедура зробить так, що сіль не вбиратиме в свою структуру вологу. Завдяки цьому свічник буде довго радувати своєю присутністю.
Поки клей нанесений мною не висох, я посипала свічник блискітками, які знайшла, і залишла виріб до повного висихання. Піся того, як свічник підсох, можна було приступати до фарбування, але і без нього мій свічник вже виглядав гарненько. Для фарбування я використовувала звичайний спонжик, але можна пофарбувати аерографом. Фарбу обов'язково треба сильніше розбавити, щоб досягти ще більш темного кольору. Що стосується нанесення фарби, то її потрібно наносити в кілька шарів.
Коли весь виріб висох я взяла маленькі #свічки , поклала їх у середину, запалила їх та просто насолоджувалася тим, що я все ж таки змогла сама це зробити.
9

Коментарі 8

  • 2015-02-14 20:26
    +1 Ничего себе! А краска какая, обычная? Спонжики... аэрографы... ужас! И я не верю, что резьблёные свечки вам не под силу... глядя на ваши кулинарные шедевры, кажется, что вы можете всё!
    • 2015-02-15 11:50
      Спасибо, Татьяна! Просто люблю немного поэкспериментировать. )) Иногда, что-то получается с первой попытки, а иногда.. с 23 )) Вот всегда стесняюсь у вас спросить.. Вы действительно были в труппе цирка?
      • 2015-02-15 12:30
        :)))))))) трупом точно не была, а в цирке занималась - да.
  • 2015-02-15 11:49
    Спасибо, Татьяна! Просто люблю немного поэкспериментировать. )) Иногда, что-то получается с первой попытки, а иногда.. с 23 )) Вот всегда стесняюсь у вас спросить.. Вы действительно были в труппе цирка?
    • 2015-02-15 14:37
      У меня бы терпения не хватило до 23 попытки дожить :)))
  • 2015-02-15 14:44
    Як гарно! Захоплююсь таким талантом, сама рідко щось творю подібне, а от поспостерігати і порадіти за когось я перша в черзі;) Я ось собі ще таке придумала, а якшо на дно цього творіння капнути якогось ароматного масла, то взагалі аромолампа вийде)
  • 2015-02-20 10:42
    Цікаві свічники)) І такий детальний майстер-клас. 
    Ви молодчина! Успіхів вам!
    • 2015-02-20 11:20
      Спасибо!!!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.