Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-09-03 16:48

Герпес на губах: лікування традиційними та народними методами

Що з легкістю може зіпсувати навіть найкращий день? Герпес! Оті маленькі пухирці, які завжди несподівано з’являються на губі, починають свербіти, боліти і, якщо вчасно ними не зайнятись, переростають у дуже негарну вавку. Вам це не знайоме? Тоді вам позаздрить більш 90% населення Землі, адже саме у стількох людей в організмі є вірус герпесу. Більшість часу він «дрімає», однак досить невеликого переохолодження, застуди, підвищених фізичних навантажень чи стресу, як «здраствуй …опа, Новий рік».
Вилікувати герпес (точніше знову «приспати», бо цей вірус неможливо вивести з організму) допоможуть мазі «Герпевір», «Ацик», «Ацикловір», «Зовіракс» тощо. В основному у таких препаратах діюча речовина одна й та ж – ацикловір, а от ціни значно різняться, тому можна вибрати ліки на будь-який гаманець. Непогані результати показує і крем «Боро Плюс», зроблений на травах.
Проте мені, наприклад, найкраще допомагає не дорога мазь з аптеки, а звичайнісінька зубна паста. Потрібно просто змастити нею уражене місце. Якщо герпес тільки пробивається, то він затухне, так і не побачивши світ, а у випадку, коли пухирці вже є, зубна паста швиденько їх підсушить. Далі варто лише змастити їх йодом та попрощатись.
Також, говорять, добре підсушує «застуду» на губах звичайнісінька сіль, одеколон і (О_о) вушна сірка. Можна прикладати до ураженого місця кубик льоду, зроблений з міцної кави, або гарячу ложку з чаю. Але цими методами я особисто не користувалась, тому рекомендувати їх не можу.
54

Коментарі 8

  • 2015-09-03 20:10
    Очень полезная информация. Моя сестра постоянно страдает от герпеса на губах после того, как перенервничает. Она нашла для себя своё лечение - хозяйственное мыло (коричневое). При этом она специально обдирает пухирьки, хотя говорят, что нельзя так делать. А у сына друг (плаваньем занимается), так у него герпес часто на теле и на голове проявлялся. Даже в больнице лежал. И что-то ему сделали, что он давно уже не болел.
    • 2015-09-06 22:09
      Она мылом натирает или как? Не слышала еще о таком способе. 
       
      Бедный парень, представляю, как он мучился и комплексовал из-за этого. Хорошо, что ему смогли помочь.
      • 2015-09-06 22:25
        Она так натирает мылом, чтобы пузырьки лопнули и образовалась корочка.
  • 2015-09-10 11:04
    Есть еще метод протирать начавшийся герпес эфирным маслом лимона, его нужно как бы прижечь. 
    Мама у меня пользуется домашним методом - примочками из корвалола, да да того самого сердечного препарата. Он помогает быстрее подсушить пузырьки и дальше естественно он не развивается.
    • 2015-09-11 19:34
      Дякую за доповнення)
  • 2015-10-22 12:41
    Про лікування зубною пастою чула і навіть двічі чи тричі пробувала сама, але мені це не допомогло, хоч я і намагалась робити це при перших же проявах хвороби. А ось мазь "Герпевір" мене рятує. А ще одного разу мені довелось скористатись каплями "Корвалол" . Порадила госпидиня в якої я на той час була в гостях. І уявіть собі, допомогло.
    • 2015-10-29 00:35
      Ви вже друга людина, яка радить цей препарат - значить дійсно працює)
  • 2015-11-03 17:25
    Ще один важливий момент, який слід брати до уваги - герпес (чи набряк на губах, який на нього схожий) може бути проявом вірусної інфекції. Такий герпес проходить з лікуванням противірусним препаратом.

Наступний запис

2015-08-31 23:21

Як позбутися вугрів

16
9

© 2010 - 2024. Всі права захищено.