2015-01-06 20:06
Що робити аби #ялинка стояла довше?
На дворі #Різдво , а в багатьох моїх друзів вже починає осипатися #НоворічнаКрасуня .Та й моя ялинка вже виглядає не такою пишною як на #НовийРік . Прочитавши багато інформаціїї та спитавши #поради у друзів, я склала список правил по догляду за ялинкою. Отже:
1. Ялинка довго стоїть у воді - про це знають всі, але ще довше вона стоїть у землі. Якщо до грунту додати звичайне органічне добриво (для квітів, кактусів чи городніх культур), то Ваша ялинонька буде стояти і на #Водохрещу .
2. Якщо Ви все ж обрали ємність з водою, не забувайте що рівень води повинен завше бути вищим за зрізану кору.
3. Також можна згадати метод наших бабусь та додати до води аспірин, гліцерин або цукор.
4. Ялинка не повинна стояти біля батареї або на протязі.
5. #Прикраси на ялинці не повинні бути занадто важкими. До кожного дерева необхідно підбирати індивідуальні прикраси, в залежності від товщини гілок.
6. Якщо в #домі є коти (а в мене їх четверо), то ялинка може не дожити навіть до Різдва. Але не засмучуйтесь по-перше потрібно брати маленьку ялинку, по-друге ні в якому разі не чіпляйте дощик та #гірлянди , по-третє поставте її на максимально високе місце без можливості дістатися до красуні з меблів або підвіконня.
7. Насолоджуйтеся красою та ароматом своєї ялинки і вона обов'язково стоятиме довго.
20

Коментарі 4

  • 2015-01-06 20:36
    Я не зовсім зрозуміла 1-й пункт. Зрубану ялинку також можна ставити у горщик з землею? А з котом дійсно не кожна ялинка доживе до Різдва)) Моя киця її навіть з під землі дістане, куди не постав - залізе й переверне.
  • 2015-01-06 20:56
    Так можна я завжди ставила у відро с землею або піском, але в цьому розміри ялинки,а відповідно і горщика прийшлось значно зменшити, бо коти дуже охочі погрябатися у пісочку=))
  • 2015-01-08 11:57
    Роки 3-4 тому вирішили з родиною відмовитись від використання живих ялинок через відомі причини. Якось набридло перетворювати живі дерева на неживі та спостерігати неймовірні "ялинкозвалища" поряд із будинками. Ні про яку революцію свідомості у контексті масового переходу на штучні ялинки не йдеться. Просто якось не природно: зрубали, здійснили експлуатацію, позбавилися. Просто поміркуєте. Зі святами.
  • 2015-01-10 21:36
    Дуже пишаюся вашим вибором. Зміни починаються з нас і це правда. Я, наприклад, купую ялинку кожен рік, бо "все одно вони вже зрубані, але розумію, що чим більше ми купуватимемо, тим довше ми будемо стимулювати вирубувачів вбивати ялинки. Ваш пост реально змусив мене подумати над цим. Бажаю собі наприкінці цього року не купувати ялин - сподіваюсь бажання здійсниться

© 2010 - 2024. Всі права захищено.