Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-10-31 16:42

Ледарі на роботі

Ну як же це без таких ледацюг на роботі, які просто бісять усіх присутніх трудоголіків? Отак пришкандибало на роботу таке чудо, попило разів зо двадцять чайок, попліткувало зі всіма, пожалілося на свою лиху вдачу, три хвилини пожертвувало праці і впало у глибоку сплячку. Не знаю як кого, а мене просто підкидає від таких працівників. На жаль, там, де я працюю, таких горе-працівників багацько. При чому, такі #ледарі отримують заробітну платню у 2-3 рази більшу, ніж я. Та й постійно скаржаться на свою завантаженість, погане самопочуття та і життя, взагалі. А у вас є такі дармоїди на роботі?
На фото моя колега, яку не розбудили навіть фотоспалах та звук клацання при фотографуванні. Що я можу сказати… тяжкі будні пенсіонера-науковця.
24

Коментарі 23

  • 2015-10-31 19:37
    І що реально дрихне? Дааа...ЖАХ просто!
    • 2015-11-01 01:00
      Реально. При этом надо уметь отключаться в 2 секунды, спать сидя. И так несколько раз за день. Дай Бог всем такого крепкого сна.)))
      • 2015-11-01 10:30
        Интересно чем она ночью занимается?
        • 2015-11-01 12:55
          Та дрыхнет!
          • 2015-11-01 13:41
            А я думала пишет диссертацию)))
  • 2015-10-31 21:40
    Ех! Нічого особливого, все типічно. 
    Особисто я є такою натурою, яка важко приживається на будь якій роботі. Спочатку цікаво, захоплює, але з часом починаю себе відчувати у рабстві. Відчуття таке, ніби петля на шиї затягується все тугіше й тугіше. Довго так не можу терпіти, тому це завжди веде до того, що знаходжу собі іншу роботу. 
    Не скаржусь, є в цьому й плюси. 
    Через часті зміни місця роботи побував у різних ролях, перепробував різні професії і бачив різних людей та міжособистих ставлень. 
    Деякі речі всюди однакові. Менталітет людей, не знаю, чи в усій Україні, чи тільки в моєму регіоні, що стосується ставлення до роботи, є доволі специфічним. Сюди відносяться постійні ниття та скарги. Особливо люди люблять скаржитися на своїх начальників. Виникає таке враження, що бути начальником, роботодавцем або директором - принизливо. Серед скарг зустрічаються такі, що критикують ставлення начальника до робітників, надто мала зарплатня, надто довгі робочі графіки і, звісно, порівняння ЗП шефа і підлеглих, мов той заробляє в рази більше тільки тому, що він - шеф. 
    Не хочу критикувати широку масу, але це тенденція, яку особисто спостерігав у найрізноманітніших колективах. 
    Отже, мова йде про людей робочого класу. Всім зрозуміло, що живемо ми в державі, яка не може похизуватися високим рівнем життя, гідними умовами праці та високими заробітними платами. Проте мусимо визнати, що для ентузіастів дорога до успіху завжди відкрита. Не дивлячись на всі важкості в нашій Батьківщині, успіх залежить виключно від нас самих. 
    Отже задаюсь питанням: якого дідька ти підлеглий, а він бос?! Відповідь проста: так ведуть себе люди, котрим легше вірити у те, що в усіх їхніх проблемах завжди хтось винуватий, тільки не вони самі. Держава не дає можливості, підприємство використовує, в магазинах обманюють і так далі. Певно, таке їхнє ставлення до оточення і є причиною того, що вони підлеглі а не наставники. 
    Далеко не кожна успішна людина народилася синком/доцею багатих батьків. Більшість підприємців, бізнесменів та високопосадовців добивалися свого статусу самотужки і часто набагато важчим трудом, ніж то вимагається від тих, хто на них же працюють. 
    Ще одна типічна особливість нашого люду - це лінь. 
    Якщо добре придивлятися до робочого класу населення, то можна добряче розчаруватися у людях. В нашому менталітеті закладений принцип "більше заробити, менше пахати". Це діагонально відрізняється від західного менталітету, де говорять "час -- це гроші", рахують кожну хвилину праці і подумки одразу переводять їх у грошові одиниці та вміють цінити хороших і добросовісних спеціалістів.  
    В цьому відношення нарід наш настільки нелогічний, що важко навіть повірити - не може ж це бути правдою!  
    Проте це чиста правда. Люди настільки ліниві, що радо хапаються за будь які зайві вихінді (святкові дні або куплені лікарняні) навіть тоді, коли їхній заробіток прямо залежить від кількості проведених днів або годин на робочому місці. 
    Тож не дивно, що хтось може зі спокоєм на душі висипатися на робочому місці - це народна спадщина! 
    А нам залишаються тільки два варіанти: боротися з такими колегами - це для тих, у кого загострене відчуття справедливості, або поставитися до цього із гумором і не паритися.
    • 2015-11-01 00:57
      Интересное мнение. Не со всем соглашусь, но вы где-то правы. Как раз у меня обостренное чувство справедливости и я обдумываю план "борьбы" с лентяями.
      • 2015-11-01 12:20
        Можна згадати юність і розмалювати їх маркером або зубною пастою =) 
        Або вивісити ці фотографії по всьому офісу, на корідорі та на дверях шефа, з надписом "наші щасливі будні" =)))
        • 2015-11-01 12:57
          )))) смешное предложение, но скандал будет т грандиозный. Вряд ли я хочу такого
          • 2015-11-03 17:36
            А-ха-ха... Я й не серйозно =) Навряд адекватна людина пішла би на такі дитячі "покарання" =) 
            На все є правильні вирішення і Ви їх знайдете =) 
            Удачі ;)
  • 2015-10-31 23:02
    Як то кажуть: "Солдат спить - служба іде!" Звикли люди працювати за оклад, от і не напружуються надто. Там, де оплата залежить від виробітку, таких кадрів не знайдеш. Я колись працювала в суді секретарем, була молодим завзятим спеціалістом: те, що наші "бабусі" робили півдня, я робила за пару годин. Ви думаєте мене хвалили?! Досі пам'ятаю невдоволену фразу однієї з колег: "Куди ти поспішаєш? Хочеш, аби завтра вдвічі більше робити змусили? Роби лише те, що термінове - решту відкладай!" Словом, не знайшли ми спільної мови. І ніхто із працівників державного сектору нікуди не поспішає.
    • 2015-11-01 00:59
      Не обидайте ВСЕХ работающих в гос.секторе. лентяи и прихлебники есть везде. И чем выше взлетают, тем меньше работают. В одном вы правы: дураков работа любит.
  • 2015-11-01 15:49
    А у нас така пенсіонерка розповідає всьому відділу які в неї чудові онуки, ну просто вундеркінди. Наша мадам стала останнім часом постійно пити вітаміни, після натяку начальника, що їй пора будинку відпочивати, і тепер вона хоча б не спить на ходу.
  • 2015-11-01 23:32
    Насправді, здається у таких "горе"-працівників комунізм СРСР ще й досі не закінчився. За свій вік змінив уже робіт з 7 і на кожній зустрічав таких унікумів. Щоправда, коли працював у держустанові, то здавалося якщо б не ентузіасти з числа молоді, то наша країна б уже давно вмерла. Приватник направду слідкує кому і за що він платить свої кревні грошенята. Правда й тут є нюанси - курильщики та кавомани. Дехто примудряється на таких "перервах" чи не третину дня провести
    • 2015-11-02 06:01
      Хочу вам сказать как курильщица, которая работает на государство: всё зависит от человека и его отношении к работе. На своём примере могу добавить, что не важно на кого ты работаешь. Если у меня загруженность большая, то я не курю вообще и работаю без обеда.
  • 2015-11-02 15:42
    Це спить наша наука. Як працюють вони, так потім працюють й їхні послідовники. Та хочу сказати вам, що наука не виділяється з поміж інших місць праці, де люди нічого не роблять. Так є всюди! Працьовиті люди завжди виконують більше роботи, ніж п'ятеро ледарів.
  • 2015-11-02 23:09
    Возможно, у женщины ВСД? Всем, у кого низкое давление и дистония, в течение дня периодически хочется спать то днём, то вечером. Кстати, особенно после приёма пищи и если в помещении душно.
    • 2015-11-03 08:36
      Ой, поверьте, это не тот случай. У неё явное воспаление хитрости и лени.
      • 2015-11-08 11:11
        Таким вообще по жизни везёт и как с гуся вода, так сказать. Удивительно...
  • 2015-11-03 17:21
    Так, таких"трудяг" практично в кожному колективі можна знайти, але тільки в державній структурі. У часника такий "кадр" і зміну не пропрацює) 
    Цікаво, а як Ваше начальство ставиться до таких робітниць? Чи як завжди: кум, сват, брат?
    • 2015-11-03 17:40
      Не могу однозначно ответить.
  • 2015-11-05 20:52
    Ха-ха, а я сама одного разу заснула на роботі... правда, у мене тоді було температура під 39 і я спробувала її збити "Фервексом" - збила: і температуру, і свідомість) 
    На своєму досвіді з такими сонями не стикалася, але бачила багатьох, хто весь робочий день витрачав лише на каву, інтернет і журнали... "а роботи так багато, що доводиться вечорами залишатися!"
    • 2015-11-07 22:08
      тебе простительно... )))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.