2015-01-16 14:44

Збаразький замок

Мені надзвичайно подобається все те, що містить в собі якусь історію, тайну, велич і красу. А коли й взагалі все разом - відчуття неперевершені! Саме тому люблю відвідувати різні замки, фортеці, маєтки та інші історичні місця.
Одним із таких місць є Збаразький замок, що знаходиться неподалік центру міста #Збараж (Тернопільська область). Він розташований на Замковій горі посеред парку.
Цей замок був збудований в 1626-1631 рр братами Юрієм і Христофором Збаразькими за проектом фламандського архітектора ван Пеена. З 1636 року замок перейшов у власність князів Вишневецьких. На даний момент Збаразький замок відреставровано. Вхід в середину платний, але це варто того, можна оглянути інтерєр самого палацу, а також археологічну та етнографічну експозиції, колекцію зброї та ін.
Із Замкової гори відкривається чудовий вид на місто Збараж , добре видно #БернадинськийМонастир , що є головною архітектурною домінантою міста.
Найближчим часом знову планую відвідати цей замок, погуляти чудовим парком, помилуватися краєвидами міста із Замкової гори, а також організувати екскурсію самим Збаражем, відвідавши всі його визначні місця.
28

Коментарі 2

  • 2015-01-16 17:12
    Дуже багато чув про цей замок, але, на жаль, особисто там ніколи не був. Дуже він мені нагадує Золочівський замок, який не так давно відвідував. Особливо вхід, який є на одній з фотографій. Він майже один в один з Золочівським. Можливо цього року вдасться відвідати і порівняти схожість архітектури.
    • 2015-01-17 13:11
      А от я, на жаль, ніколи не була в Золочівському замку. Кілька разів планувала його відвідати та в кінцевому результаті не получилося. Та я не втрачаю надії - ще ж є стільки всього цікавого і незвіданого, колись і до Золочева доберуся :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.