2015-01-19 18:35
Сьогодні маємо велике християнське свято Водохреща. Напевне, не варто говорити багато про його походження, так як практично всі знають, що це день, коли #ІсусХристос прийняв #хрещення у річці #Йордан . Хрестив його простий чоловік на імя #ІванХреститель . Кожен християнин вважає за потрібне прийти сьогодні до церкви і обов’язково набрати свяченої води. Цю воду пють всі члени сімї, вмиваються нею, а також кроплять нею свої оселі. Багато людей наважуються скупатися в ополонках.
Та я хотіла би звернути увагу на той факт, що з року в рік цей день був досить морозним, навіть якщо напередодні морозу зовсім не було. Принаймні я не памятаю такого щоби на Водохреща було тепло чи падав дощ. І тим більше, багато людей, а особливо люди поважного віку говорять, що в це свято повинні "тиснути" морози. Сьогоднішній день був абсолютно не таким.
На фото "зимові пейзажі" минулого року...
5

Коментарі 3

  • 2015-01-20 16:43
    Так, у цьому році чомусь то морозів не було на Водохреще. Напевно, це не до добра, тим більше війна. Хоч в прикмети я не вірю, але факт є факт - така погода на Водохреще вперше. Фотографії у Вас гарні, зачаровують. Прямо картина з казки "Морозко". Мені подобаються дуже. Давайте ще!
    • 2015-01-20 19:54
      Дякую! Пошукаю ще подібні фото :)  
      На рахунок погоди на Водохреща я теж дуже здивувалася, хочеться вірити, що це немає ніякого негативного впливу ні на що і не є якоюсь поганою ознакою, та хто-зна...
  • 2015-03-02 17:33
    Я не згідна, що безморозяна погода на Водохреща була вперше. Так років два чи три назад. І точно пам'ятаю, що 19 січня сім років тому падав дощ - тоді мене мій майбутній чоловік вперше познайомив зі своєю родиною. Цього року взагалі зима тепла, напевне погода пошкодувала наших хлопців в окопах.

Наступний запис

2015-01-17 16:03

Колекція зброї в Збаразькому замку

7
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.