2015-03-23 19:32

Трохи цікавого про чай...

Дуже люблю чаювати. Зараз чай з наповнювачами подорожчав, обходимося самим недорогим заварним і цукеркою барбарис. Заварити, розчинити цукерку. Ось тобі і барбарисовий Грінфілд :-) Бюджетний варіант, так би мовити. Попиваючи чайок, вирішила почитати в інтернеті про його корисні властивості. Виявляється, чай:
1. Бадьорить, знімає втому. Причому робить це нітрохи не гірше кави.
2. Володіє бактерицидною дією. Тобто профілактика грипу, ГРВІ і т.д.
3. Покращує роботу нирок, тим самим допомагаючи очистити організм від токсинів.
4. Завдяки вмісту вітамінів С, Д і Е, зміцнює імунну систему. Ще називають чай напоєм довголіття.
5. Деякі дослідження довели, що чай не дає перероджуватися клітинам в ракові.
6. Попереджає розвиток цукрового діабету.
7. Покращує обмінні процеси.
Так що пийте чай і будьте здорові!
6

Коментарі 3

  • 2015-03-25 13:24
    Я завжди більше любила каву, ніж чай. Але у зв'язку з тим, що маю грудну дитину, від кави довелось відмовитись і перейти на чай. А щоб звичайний чорний чай став смачнішим, бо ароматизований, як ви правильно зауважили, сильно подорожчав, маю простий спосіб. Як тільки дома з'являється щось цитрусове (лимон, мандарин і т.д.), з фрукта знімаю шкірку, нарізую маленькими шматочками, висушую їх, і висипаю в чай. Можна ще добавити, якщо є дома, шипшину, м'яту, квітки ромашки, або якісь сушені ягоди. Смак чаю таким чином завжди буде різним і цікавим.
  • 2015-03-27 17:33
    Коли готуєте чай пам'ятайте. Не заварюйте кип'яток, зачекайте трішки поки зменшиться температура води. Градусів до 90. Інакше багато корисного в чаю буде втрачено. Та й смак зіпсуєте.  
    Приємного чаювання.
  • 2015-06-01 14:18
    Я теж люблю чай. Раніше працювала у великому супермаркеті, де був відділ продажу чаю і кави на вагу. Там так смачно пахло завжди. Для того, щоб просто підняти собі настрій, потрібно було піти і понюхати який-небудь фруктовий ароматний чай, ну а ще краще заварити чашечку. Зараз я вдома в декреті з малюками, тому з літа заготовляю різні травки і добавки для своїх вечірніх чаювань. Нещодавно зібрала жасмин, буду збирати липу, м'яту і мелісу, ще люблю цитрусові аромати, тому буду сушити цедру.

Наступний запис

2015-03-22 10:09

Ситний сніданок

1
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.