2015-04-19 17:20

Як одягати малюка, щоб не перегріти?

Дорогі, матусі й татусі!
Хочу підняти таку тему, тому як на вулиці погода мінлива. Читала, що дітей ні в якому разі не можна перегрівати, так само як і переохолоджувати. Але, що робити коли погода така? Годину дощ, град і холоднеча! Годину тепло так, що хоч роздягайся. Ось тільки випровадила гуляти в зимовому комбінезоні. А в самої душа не на місці. Чи не перепариться?
Комаровський взагалі писав, що у дітей терморегуляція інша. Якщо мамі і татові прохолодно, то дитині нормально. Якщо батькам жарко, то дитині ще спекотніше.
І ще! Враховуючи попередній пост про капризи, виникає питання: "Як Ви боретеся з капризами в одяганні?". Іноді такі акробатичні трюки виписує і кардібалети, що ледве встигаю ловити з ліжка.
П.С. Ось прикупила йому вже шапку з собакою. Поки одягаємося, він грає з нею ;-)
18

Коментарі 5

  • 2015-04-19 19:48
    Я можу сказати зі свого досвіду — гарна терморегуляція лише в гарному одязі. Але враховуючи наші реалії купити гарний термо одяг пересічному українцю неможливо бо він занадто дорогий. Зараз якісні термокоготки на мою шестилітку коштують майже 400 грн. Класна річ, але за таку ціну я їх купити не можу. тим більше ,що їх потрібно мінімум 2 пари. Коли моя донька була маленька я на погоду сиру і прохолодну одягала тепліше, або просто брала в коляску з собою ковдру. А коли вже стала бігати, то одягала як себе. В секонді купила термо майку і термореглан — класна штука. Якщо дитина спітніє, нижній шар одягу не вбере в себе вологу, тобто вологим буде наступний шар одягу і дитині буде тепло.  
    А з приводу капризів... ніяк не поборите. Я в такому випадку просто залишалась вдома. Мені моя нервова система дорожча була за прогулянку. Хоча, слава Богу, капризи в нас траплялись рідко. Мала перші пів року рота не закривала ні вдень, ні вночі — відірвалась за шість місяців на декілька років вперед -)))
  • 2015-04-19 21:36
    Є у нас термокомбінезон, одягали пару раз, бо в своєму улюбленому блакитному вивалялись в багнюці, то хоч і завеликий але бігали в ньому, відмічу, що він дуже легкий, а так ... ну прикольні накладки на попі пришиті))) 
    Одягаємося ми завжди цікаво, особливо коли я сама вдома, а це 98% з усіх прогулянок, якщо комбінезон тонкий, то бодік і кофтинка, колтоти і носочки, ну і шапка))) 
    Відносно капризів, то інколи одягаємось перед телевізором, інколи перед величезним дзеркалом, а інколи шось точимо, а буває, що сидить як гвоздик і сам помагає одягатися, бо хоче на вулицю, а от уже як я одягаюсь це окрема історія...
  • 2015-04-21 14:16
    У моєму розуміння одягнути дитину - це найголовніше, щоб було якомога менше синтетики. Матеріал -шерсть, бавовна, одяг зручна і вільна - це те що нам потрібно! Ну а з малюком треба розмовляти, адже він все розуміє, і все коментувати що і навіщо одягається.)))
  • 2015-04-21 15:27
    У дітей дійсно інше сприйняття температури. Навіть діти дошкільного віку можуть спокійно грати при температурі, при якій дорослі біжать додому . Тим не менш, краще для мінливої погоди брати такий одяг, який можна зняти , а в разі потреби знову одягнути. Зараз дуже багато такого одягу . Також дуже багато одягу зі спеціальними клімат- контролями і подібними технологіями . Ну вона звичайно б'є по кишені. Якщо вибирати грубо між теплом і холодом, то краще щоб було жарко.
  • 2015-06-04 15:22
    Моїй донечці вже 4,5 роки. Раніше, коли вона була малою одягати її було важче, але ті речі, які їй підберу я. Потрібно було просто довго і докладно в процесі одягання розповідати куди йдемо, чим будемо займатися (по дорозі зберемо листя або кульбаби), кого або що побачимо (кішечку, автобус тощо). Одягала і одягаю як капусту, щоб легко було зняти - жилетку, кофту, футболку, колготи, лосіни, спідниця. Стає тепліше - роздягаємося. Зараз одягати легше, але речі вона обирає сама. Зазвичай це одяг з улюбленими героями (Даша - слідопит, Фиксики, Лунтік). Помітила ще, якщо мультфільм розлюбила, значить розлюбила і речі, на яких намальований цей герой. І речі в шафі з натуральних тканин.

Наступний запис

2015-04-19 07:30

Дитячі капризи. Звідки ноги ростуть?

20
32

© 2010 - 2024. Всі права захищено.