2015-03-22 21:27
#Будівництво храму в м. Харкові
Вчора я гуляла по центру міста та потрапила туди, де будується новий храм. Виявляється, дуже цікаво збирають купола з невеликих частинок. Все це відбувається на землі, а після купол за допомогою крана піднімають вгору і встановлюють на заздалегідь заплановане місце. На першій фотографії можна побачити як буде виглядати весь комплекс разом із храмом, коли повністю закінчиться будівництво. На другій фотографії подивіться на фасад храму та пішохідну алею, яка веде до храму, а далі на фотографіях купола, які поки що перебувають на землі. Їх ще монтують, вони зроблені не до кінця. Треба всі частинки куполу ретельно змонтувати, щоб сильний вітер не пошкодив готову конструкцію куполу, коли вона буде встановлена над храмом.
Уже встановлений купол можна побачити на п'ятій фотографії. А далі на всіх інших - фрагменти будівлі храму з різних боків та різних ракурсів.
Ще хочу сказати, що надихнула мене на цю тему стосовно будівництва храмів Irina_Dor, бо саме на її сторінці я вперше побачила як монтують купола.
3

Коментарі 4

  • 2015-03-23 06:14
    Теж такий золотенький, як і наш))) Потім, дивлячись на вже побудований храм, будемо згадувати, як робили ці фото) Ще потім працівники храму будуть звертатися до парафіян з проханням принести такі архівні фото для складання історіі цього храму) А на честь кого Ваш храм?
    • 2015-03-27 00:01
      Так, золотенький))). Мабуть мої архівні фото сподобаються працівникам храму. Я на це сподіваюся.  
      Треба обов'язково подивитися, бо я навіть не знаю на честь кого цей храм.
  • 2015-03-23 09:07
    Побудову храму можна порівняти з народженням нового життя. Завжди цікаво спостерігати за декоративним оздоблення будівлі.  
    Мені здається, що на цих фотографіях зображений купол-маківка. Насправді я не уявляю храм без купола. Їхня кількість має символічне значення. Один купол на храмі – означає, що глава Христос, три куполи – Свята Трійця, п’ять – Ісус Христос і чотири євангелісти, сім – основні таїнства (хрещення, миропомазання, причащання, покаяння, священства, шлюбу та освячення), дев’ять – чини янгольські, тринадцять – Ісус Христос і дванадцять апостолів.  
    Хрест на куполі символізує перемогу Христа над дияволом.
    • 2015-03-24 23:58
      Так, будівництво храму - це велика подія для будь-якого міста. Я багато разів чула про те, що дзвін колоколу очищає повітря на декілька десятків, а іноді й сотень метрів й несе в собі добру, позитивну енергетику.

Наступний запис

2015-03-21 23:19

#Харків сьогодні

8
7

© 2010 - 2024. Всі права захищено.