2015-03-06 01:12
Сонячна #Євпаторія . #Крим . Продовження.
Чим мені сподобалася Євпаторія? Гармонією! Якось затишно там, люди зустрічалися нам привітні, дуже добре відпочивалося, там сама атмосфера була без краплі напруги.
У червні в цьому місті не дуже багато туристів та відпочиваючих, основна маса їх приїде відпочивати в Євпаторію тільки в липні та серпні. На вулицях немає штовханини, у транспорті не чути незадоволених криків та лайки. Пішохідні переходи виконують свої функції: машини зупиняються і водії пропускають пішоходів. Якщо пішохідний перехід не регульований, то в цьому місті він позначений за всіма правилами: червоні смуги змінюють білі, як це видно на фото нижче. У Криму до доріг та правил дорожнього руху трохи інше ставлення, ніж у нас - там правил в більшості випадків дотримуються як водії, так і пішоходи, автомобілі не зриваються з місця на червоне світло і не мчать через пішохідний перехід, стрімголов.
Забудова переважно малоповерхова. Зустрічаються будівлі 2-3 поверхові, багато будівель 5-7 поверхових, бувають і вище. Архітектура будівель в центрі міста приємна для споглядання: невисокі акуратні відреставровані будівлі, які були побудовані в кінці IXX - початку XX століття з мініатюрними балкончиками, ліпними прикрасами, барельєфами. Подивіться, на фото можна побачити, що на перших поверхах таких будинків, як правило, розташовані маленькі магазинчики, а зверху над ними - квартири мешканців міста.
3

Коментарі 4

  • 2015-03-06 14:26
    Завжди мріяла потрапити в сонячну Євпаторію. Але не судилося. Кажуть, там найчистіші піщані пляжі. І вода від цього небесно блакитного кольору, тому що пісок під низом. Заворожує, напевно.
    • 2015-03-06 20:07
      Я теж колись мріяла туди потрапити. Моя інститутська подружка була саме з Євпаторії, вона кілька разів запрошувала приїхати влітку до неї, але тоді у мене не було можливості. Тепер можливість з'явилася раптово, коли я її найменше очікувала.
  • 2015-03-06 16:18
    Ніколи не була в Євпаторії, але бачу по ваших фото, що там дуже гарно і архітектура міста захоплює, не кажучи вже про море і пляжі :)
    • 2015-03-06 20:18
      Так, там дуже добре, якось легко дихається, морське повітря і гарячий пісок прекрасно впливають на стан здоров'я

Наступний запис

2015-03-05 15:19

Сонячна #Євпаторія. #Крим.

7
5

© 2010 - 2024. Всі права захищено.