2015-01-04 20:41

Система освіти в Україні

Уже не перший рік мене тривожить система освіти в нашій країні (у моєму випадку система освіта в початковій та середній школі).
У містах учителі початкових класів не справляються з дітлахами, через це діти не отримують необхідну "кількість" знань. Можливо у селах інша ситуація?! Не знаю...
У середніх класах система освіти взагалі бездарна. Так, реферати, твори діти пишуть тільки для відписки, учителі і не перевіряють їх на унікальність. Також не вистачає спеціалізованих уроків.
5

Коментарі 2

  • 2015-01-08 12:00
    А в сёлах и того хуже. Кроме того, с этого года будут закрываться множество сельских школ. где небольшое количество учеников и тысячи учителей останутся без работы. Осенью 2014 года выборочно прошли тесты ЗНО учителя по англ.яз., результаты плачевные. Знаний учителям не хватает. чтобы детей учить до и программы школьные просто ужасные.
  • 2015-01-12 15:30
    Мене також давно тривожить це питання. Однією з причин через які наша країна докотилася до такого стану є якраз стан освіти. Освіта формує людину, її світосприйняття і здатність мислити. А що ми маємо зараз? Наші вчителі в більшості своїй не вміють і не хочуть вчити дитину думати. Да і взагалі вся система освіта основана на зазубрюванні даних і усередненні особистості. Я - учениця з золотою медаллю. І що Видумаєте я пам'ятаю, наприклад, з біології? А нічого. Хоча я старанно вчила всі тони параграфів, але вони вивітрювались з голови через певний час. Причиною, я вважаю,абсолютна відсутність прив'язки освіти до життя. Всі ті данні, які ми вчимо в школі, ніби існують в абсолютно ішній паралельній реальності. А все тому, що нас не вчать використовувати знання в житті, а просто закидають інформацією. А сучасним учням ще важче. Інформації стало ще більше, а розібратися в ній ще важче. 
    Вичення історії - це взагалі кошмар, одні імена і дати. Так їх потрібно знати учням. Але для чого? Щоб бути просто ходячою енциклопедією? Чи можливо для того, щоб вміти аналізувати події минулого, бачити їх вплив на сьогодення та вміти прогнозувати майбутнє? На жаль, наша освіті до цих пір змодельовано по першому варіанту. Всі знають, що мислячою нацією важко маніпулювати, важко дурити її. Тому для управління більш підходять усередненні громадяни, які роблять вибір за рахунок емоцій, а не шляхом роздумів і аналізу.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.