2015-02-15 15:25
Спеціально для Тараса напишу рецепт італійського десерту #Тірамісу. Адже я нещодавно його готувала. Існує дуже багато думок з приводу приготування даного смаколика. Одні вважають, що потрібно використовувати для приготування виключно куплений сир #Маскарпоне . Інші експериментують з іншими складниками-замінниками і кажуть, що результат той самий. Все в міру розумного. Звісно, якщо використовувати замість Маскарпоне плавлені сирки типу Янтарь - то це вже точно буде не Тірамісу, але є і такі )). Вікіпедія пишше, що можна маскарпоне самому робити відігріваючи домашні жирні вершки з лимонним соком. А Юлія Висоцька каже, що можна і не відігрівати, а просто використовувати селянську сепараторну сметану, дуже густу. Я так і зробила. Звісно хтось скаже "А чому не Маскарпоне?", А ви бачили його вільно у продажу, та і його ціну? За баночку в 250 г. правлять ціну в 90 гривень!
Отож, я збила 2 яйця ( окремо білки і жовтки з пудрою), додала до жовтків сметану(70% жирності), Обмокнула печиво #Савоярді в кавово-коньячний розчин, і шарами виклала в склянку. Зверху посипала тертим какао і поставила в холодильник на ніч.
4

Коментарі 1

  • 2015-02-16 20:03
    Виглядає смачно. І судячи з опису рецепта ще й дуже швидко і легко готується. Я пробувала даний тірамісу з сиром "Маскарпоне" і пробувала ваш варіант зі сметаною. Навіть близько не стоять) Але ті у кого обмежений бюджет, дійсно можуть замінити кілька продуктів.

Наступний запис

2015-01-30 13:21

#Подорож у країну #Литва

3
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.