2015-04-22 01:21

Атопічний дерматит у дітей – вирок чи справа часу?

Атопічний дерматит – це найголовніша проблема, котра турбує мого малюка з 4 місяців. АД – це хронічне захворювання алергічного характеру, проявляється висипанням на шкірі, супроводжується свербежем. #АтопічнийДерматитУДітей може бути спровокований багатьма факторами. Вже багато інформації перечитано, багатьох лікарів відвідано, купу грошей викинуто на вітер. От тільки користі ніякої. Теоретично фахівці дають багато порад, а на практиці це не відтворюється. Допомагають лише кортикостероїдні (гормональні) крема та мазі. Взагалі, самолікування (котрим ми вже не один раз займалися) може тільки нашкодити, треба звертатися до лікарів. Але, на превеликий жаль, я вже встигла переконатися, що #медицина теж не всесильна(((((((( Дехто каже, що в певному віці АД пройде, коли організм дитини стане зрілим. Не вдається виявити, що ж саме є алергеном у нашому випадку. Не можна передати словами, який це жах. Щоночі дитина роздирає своє тіло, бо свербіж несамовитий мучить маля. Вже немає сил боротися невідомо з чим… Жити в 21 столітті, дивитися, як твоя дитина страждає, і не могти допомогти – це жахливо((( Довго цим ні з ким я не ділилася, але вирішила написати, раптом хтось переміг цю хворобу. Додала фотографії, котрим вже близько року. Самій стало страшно, що в нас буле таке. Зараз стан шкіри трохи кращий.
12

Коментарі 22

  • 2015-04-22 10:49
    Какая ужасная напасть! Бедненький!!! Я даже не ведала, что до такой степени может быть. Я вам уже предлагала обратиться к гематологу в Охмадет... Предложение в силе.
    • 2015-04-22 23:20
      Напевно, все ж таки доведеться звертатися... Але наш гематолог каже, що це не по його спеціальності, потрібен алерголог. Алергологів уже усіх (толкових) наче обійшли... Повірте, у нас ще не найгірша стадія. Знаю одну жіночку, її дитинї встановили навіть інвалідність, там взагалі майже все тіло покрите висипаннями(((( Вони зверталися до київських професорів і т.п., не допомогло...
  • 2015-04-22 17:12
    В нас теж сипле іноді ніжки такими плямками. В мене є атопічний дерматит на руці. Він інколи проявляється. Дійсно допомагає Адвантан Жирна Мазь, але вона гормональна. У мого батька теж така кака на руці. Тому, мені здається, що то може бути спадщина. Малому гормонами не мазала, але виявила на що в нього сипле. На сирок "Агуша" та на деякі миючі засоби. Ще й треба слідкувати за кількістю сахару у раціоні.  
    Тільки коригування харчування допоможе. Ще таке буває на побутову хімію. Після кожного підмивання треба зволожувати плями. Щось з пантенолом. Є мазь від Ратіофарм з пантенолом. Вона жирненька, добре зволожує.
    • 2015-04-22 17:14
      Якщо Ви годуєте грудьми, теж треба слідкувати, що їсте, коли малому погано
      • 2015-04-22 23:23
        У нього все почалося, коли був повністю на ГВ, тоді ще не було жодних прикормів. Я сиділа на строжайшій дієті. За весь час так і не змогла виявити, чи це харчова алергія, чи щось інше. Хочу здати алергопанель, але деякі люди кажуть, що це не вирішує проблему. Не знаю... Як у розбитого корита....
    • 2015-04-22 23:28
      Нам теж адвантан класно допомагає, але малого мажу кремом, він ніби слабший за мазь. От тільки їм не будеш же користуватися постійно... Зволожуючих засобів по догляду за атопічною шкірою в нас було вже дуже багато, від дешевих додорогих, суперрозрекламованих. А от мазь від Ратіофарм з пантенолом ще не пробували. Дякую за пораду, купимо.  
      Мій ще жодного разу не куштував "Агушу" і т.п., я навіть перестала давати домашній творог, кефір, йогурт. Думала, що на коров"ячий білок алергія. Але після виключення з раціону цих продуктів покращення не настало(((
      • 2015-04-23 16:39
        Крем, нажаль, фігня повна. Не допомагає. Жирна мазь тільки все абсорбує і виведе. Але там треба дивитися з якого віку можна. 
        Деякі говорять, що це може бути на холод. У сестри в дитинстві таке було. Мама молола скорлупу яєчну і на кунці ножа з лимоном давала протягом місяця. Говоре, що допомогло. Мені здається, то звичайний кальцію глюконат. 
        Мазь з пантенолом ось ця - http://betaproject.net/!hashtag/%D0%94%D0%9F%D0...
        • 2015-04-23 23:35
          Про мазь адвантан не дізнавалася. З самого початку користувалися бепантеном. Мазь з пантенолом, я так розумію, схожа по своїм властивостям з бепантеном? А от про скоролупу чула. Але пробувала давати з перепелиних яєць і без лимону. Якось раніше давала і звичайний кальцій глюконат. Якби в нас було на холод, то це проявлялось би, напевно, в холодну пору року. А у нас постійно...
  • 2015-04-22 20:43
    Дуже шкода малюка! Надіюсь, що Вам все-таки вдасться знайти, чим його вилікувати.
    • 2015-04-22 23:31
      Сподіваюсь. А ще сподіваюсь, що просто переросте. Дуже в це вірю... Прошу Бога, аби цей момент настав якнайшвидше. Я була б тоді найщасливішою людиною на землі.
  • 2015-04-22 21:28
    Бідненький! Я теж трохи алергік, колись здавала кров на спец аналіз - мені виписали цілу купу алергенів, яких "ніззя". Намагаюся їх уникати. Забула, як називається той аналіз, але коштував він тоді (років 2 назад) близько 400 грн. Запитаю завтра у мами(вона у мене лікар), може, вона памятає.
    • 2015-04-22 23:33
      Напевно, алергопанель? На що у Вас алергія? Все життя? Чи нещодавно проявилася?
      • 2015-04-23 14:47
        Ой, там багато чого. Проявилося років в 13 симптомом "набряк Квінке". Ледь не задихнулася. Розпухло все буквально за декілька хвилин, швидка ледве відкачала. До цих пір не знаю, на що у мене була алергія.  
         
        Так, іммуноблот (або алергопанель). 
         
        В основному моя алергія - на хім складові косметики і миючих засобів. Половину придбаних лаків для волосся, шампунів, бальзамів і косметики роздаю подругам - не підходить. Частенько рятуюсь Тавегілом. А ліпше всього відчуваю себе на дачі - на щастя, шерсть, пил, і пилок квітів в список моїх алергенів не входять :)
        • 2015-04-23 23:40
          Ого... "набряк Квінке" - це страшнувато. Ми вже перепробували багато антигістамінних препаратів, покращень від них не було. Лежали навіть у лікарні на стаціонарі, там робили уколи супрастіну. Нічого не змінилося. Тавегіл ще не давала. Я вже сама собі думаю, може, у сина якась інша хвороба, якщо з протиалергійних засобів нічого не допомагає?!
      • 2015-04-23 14:48
        А вашому малому не робили такий аналіз? Мама сказала, що з 1 року його можна робити (можна й раніше, але вона каже, що краще після року).
        • 2015-04-23 23:44
          Я хотіла зробити. А хтось з лікарів мене відмовив, бо цей аналіз нібито не дає 100% гарантії, лише гроші скажені викачають за кожну групу алергенів (а їх там багато). Ще й сказали, що бажано здавати аналіз після 3-х років. Тепер я знову хочу все ж таки спробувати визначити алерген хоча б таким шляхом...
          • 2015-04-24 00:01
            Не знаю, мені, в принципі, результати допомогли. Ви подумайте, з чим саме контактує малюк, і на те й робіть. На помідори, наприклад, йому ж певно не тре визначати алергію. Після 3-ьох... самі логічно подумайте: у малого ж алергія зараз, а не після 3-ьох.
            • 2015-04-24 00:15
              Про помідори (і їм подібне) ми і не мріємо, дієта в нього жосткувата.Просто варіантів алергії ду-у-у-уже багато. Може, навіть і не харчова. Може бути на пил (в мене раніше були прояви на побутовий пил), може на грибок (вдома він у нас час від часу вилазить), на китайські іграшки (не знаю, може, так співпало, на днях дали йому нову забаву, той почав сильно кашляти)... Може, ще на якісь хімікати... Ще причиною АД можуть бути паразити, гриби в організмі, ослаблений імунітет, спадковість і т.д. Намагалися це виявити, без результатів.
              • 2015-04-24 19:44
                :( жаль, хай видужує!
                • 2015-04-24 23:11
                  Дуже дякую!
  • 2015-04-23 21:38
    Алергія взагалі до кінця не вивчене явище. Навіть сучасна наука не може дати однозначної відповіді, чому у однієї дитини алергія на якийсь продукт, а у іншої дитини на теж саме відсутня алергічна реакція. Шкода, що у Вашої дитини подібна хвороба, але я думаю, що це той випадок, коли треба почекати і малюк повинен перерости цю недугу.
    • 2015-04-23 23:48
      Ви знаєте, я дуже на це сподіваюсь. В минулому році я чекала на літо, як на якесь диво! Мені казали, що влітку атопічний дерматит проходить, або ж настає стійка ремісія. Нічого такого з нами не сталося. Тепер я знову живу надією, що літо 2015 року зробить нам грандіозний подарунок - лишить мою дитину тих страждань, які нас супроводжують вже 16 місяців. Свято в це вірю...

Наступний запис

2015-04-19 23:53

Венеціанська #гондола

8
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.