2015-02-06 22:55
#Шлюб заради дітей.
Кажуть, що #розлучення батьків пагубно впливає на розвиток і психічний стан дітей. Але, коли мама з татом після 2-5 років спільного проживання відчувають, що стосунки вичерпали себе, може, краще розбігтися?! Чи не гірше буде сину/доньці спостерігати за щоденними сварками батьків? Кажуть, що треба деякий час потерпіти, що все стане на свої місця, що #кохання розквіте з новою силою. Та що робити, коли вже сил немає терпіти, коли набридли "ігри в мовчанку" або навпаки постійні «гирчання»?! Як Ви вважаєте, чи варто зберігати шлюб заради дітей?
12

Коментарі 10

  • 2015-02-07 12:50
    Ні, ні, ще раз ні!!! Шлюб заради дитини - то не шлюб.. Ви тільки уявіть саме словосполучення "..шлюб заради дитини". Ви звісно вибачте, що я так бурно виражаю свої емоції, просто я колись з однією жіночкою вже дискусувала стосовно цього питання. Розумієте, дитина то насіння, а потім паросток, який проростає у грунті "сім'я".. Якщо міцна сім'я - дитина виросте міцна у моральному відношенні. Невже сварки можуть гарно вплинути на виховання дитини? А дорослим, як без кохання? без єдиного сяйва, яке освічує життєвий шлях.
    • 2015-02-07 23:21
      Кохання ніби і не пройшло, але часом буває так, що взагалі зникає будь-який інтерес до партнера. Здається, що все набридло (і він в тому числі). Чи то тимчасове враження? Чогось не вистачає стосункам... І таке сталося після народження дитини. Що тоді робити?
      • 2015-02-08 15:15
        Дуже важливу роль відіграє бажання. Треба змінити психологію - почати, а потім підримувати і підтримувати. Стосунки начастіше руйнує буденність.
  • 2015-02-07 18:28
    Я однозначно проти такого. Дитині простіше, коли вона не бачить сварок батьків. А якщо і мати, і батько нормальні, то зв'язок з дитиною не перерветься і після розлученя
    • 2015-02-07 23:26
      А як правильно поступати, коли чоловік проти розлучення? Коли каже, що взагалі нікому дитину не віддасть. Сварки не дуже серйозні, по безглуздим причинам, але часті. Найсмішніше, що в результаті ні чоловік, ні дружина не пригадують, що послужило підгрунтям для чергового скандалу.
      • 2015-02-08 02:15
        Ну якщо ці сварки несерйозні і безглузді, то може просто не треба сваритися? ))) 
        А взагалі, як на мене, отаке охолодження в стосунках відбувається через відсутність у чоловіка і дружини спільних інтересів. Можливо потрібно влаштувати відпустку без дитини, щоб згадати як добре було колись, а можливо потрібна емоційна "встряска", хороша чи погана, яка зблизить подружжя. 
        Не знаю, в кожній сім'ї свої проблеми - важко давати якісь універсальні поради.
        • 2015-02-08 21:30
          В тому і справа, що буденність, вибачте, так вже задовбала, що здається, стосунки рухаються в прірву. Що саме Ви маєте на увазі під словом "встряска"?  
          "просто не треба сваритися" не виходить, якби я не хотіла... Розумію, що треба щось міняти, але не можу збагнути, що саме...
          • 2015-02-08 23:02
            П'ять хвилин вже сиджу і думаю, що ж відповісти) Я мала на увазі якусь подію, яка б змусила вас іти в одному напрямку. З власного досвіду можу розповісти лише про 2 таких випадки (хоча до того погіршення відносин не було, але після вони стали ще кращими). Перший - це моя хірургічна операція, після якої чоловік кожного дня їздив до мене в лікарню за 60 км, він навіть вчив мене ходити... просто уявіть собі - я ставала своїми ногами на його і ми так помаленьку прогулювались по коридору) Згадую, аж сльози навертаються) Після того я на нього подивилася ще з іншої сторони.  
            Друга - це рішення вкластися в будівництво квартири. У нас з'явилося дуже багато тем для розмов, планів, стимулу заробляти більше грошей. Так, іноді бувають суперечності в поглядах, але просто розумієш, що можна й поступитися - ну не подобається йому така плитка на підлогу в кухню, то невже це проблема - просто візьмемо іншу. 
            Спробуйте проаналізувати, чи усі претензії, через які ви на нього злитесь, такі вже принципові. 
            А буденність просто розбавляйте... от коли останній раз ви просто вдвох ходили гуляти? коли сиділи в кафешці? коли вдома займалися спільним ділом? А СМС ви один одному пишете? Не "Купи хліба", а "Я сумую за тобою", наприклад. Просто з часом в сімейному житті люди звикають один до одного і сприймають це як данність, а щоб було по-іншому, то потрібно й робити так, як робили тоді, коли було добре. 
            Оце-то вже я написала)) Не претендую на абсолютну правильність своєї думки, бо ж скільки людей, стільки й ситуацій. Але у мене теж буває нападає депресивний стан, коли задаюся питаннями - а чи так я живу як хотілося? а чи ту людину вибрала? чи тим ділом займаюся? А потім позгадую все хороше, подумаю про те, що щоб не сталося, то перша людина, якій я позвоню, це буде чоловік... і відлягає) 
            І взагалі - все буде добре, яке б рішення ви не прийняли!
  • 2015-02-08 13:00
    Ради ребёнка ни в коем случае сохранять брак нельзя! Во-первых, ребёнок вырастет и создаст точно такую же несчастливую семью. Во-вторых, от выросшего ребёнка так или иначе будут ждать расплаты за такую "жертву". 
    Но... Ради ребёнка можно сохранить отношения. Ведь семья и отношения в ней - это результат работы. Эта работа не в тягость, если цель - счастье близких.
  • 2015-02-08 17:28
    Дитині обов'язково потрібен батько, але якщо зовсім вже стосунків немає, варто задуматися над кардинальними змінами. Хіба добре, коли малюк бачить постійні сварки батьків. Скандали руйнують його ще не зміцнілу психіку. Навіщо мучити дитину? З іншого боку, не можна позбавляти батька. Замкнуте коло.

Наступний запис

2015-02-05 00:04

#Поради тим, хто хоче кинути #палити.

6
11

© 2010 - 2024. Всі права захищено.