2015-01-08 11:43
Із кожним роком ми відчуваємо себе все більш і більше європейськими, все частіше лунає слово #Європа і пов’язані з ним словосполучення. Інколи або завжди ми забуваємо, що #Європа, як і все інше, починається не з керівництва, гасел та стягів, а з кожного громадянина, з самого себе.
Декілька випадкових прикладів.
Перший. Людина, не погоджуючись із користувачем, що коментує запис, щойно доданий у #блог , дозволяє собі приниження опонента нецензурними реченнями. Більш того, якби можна було фізично дістатися до "негідника", який дозволив собі вважати інакше, ніж автор, ймовірно, стався б кримінальний злочин.
Другий. Рухаюсь тротуаром. З одного боку 5-поверхівки, з іншого - дитячий садок. Попереду зупиняються двоє "європейців", один розстібає штани та позбавляється від зайвої рідини у загальновідомий спосіб. Потім повертається до мене, каже: "Ой, вибачте, не дотерпів, пиво виходить, гик" і під регіт товариша прямує далі.
Третій. Відстань від сміттєвими баками і сусідніми будинками не перевищує 100 метрів. Окремі особистості настільки знесилені, що не мають достатнього енергетичного запасу, щоб донести пакет до баку.
Welcome to Europe!
7

Коментарі 1

  • 2015-01-11 00:23
    У кожного є недоліки, неможливо просто так взяти і стати або не стати європейцем. Справа не в перебудові свідомості чи у мімікрії, справа завжди у вихованні. І сто років назад, коли в Україні навіть і не уявляли що таке Європа можна було зустріти людину що смітить та поводить себе погано, але також було багато простих людей, які поважають себе та інших. У нас, майбутніх батьків, є шанс добре виховати своїх дітей - і це велике щастя

© 2010 - 2024. Всі права захищено.