2015-01-12 00:27
Не новина, що стан екології в нашій країні далеко не найкращий. Це пов'язано і з аварією на ЧАЕС, і з безпринципністю підприємців, які забруднюють довкілля відходами виробництва, і з бездіяльністю влади, і з байдужістю громадян.
Я хочу зачепити проблему, яка також стосується кожного з нас, бо ми живемо в цій країні і ми теж відповідальні за те, якою вона є. Коли Україна разом з Польщею готувались до прийому гостей з інших країн на Євро 2012, в ЗМІ поширилась шокуюча інформація про вирішення проблеми надмірної кількості бездомних собак. Якщо ви пам'ятаєте, тварин масово знищували і хоронили в "братських могилах". Євро минуло і бездомні тварини, кількість яких і досі величезна, більше по ТБ не згадуються. Системи контролю бездомних тварин як не було, так і немає ( на відміну від більш розвинених країн, в яких подібні служби давно і успішно функціонують). Проблема безконтрольного існування тварин-безхатьків це не тільки проблема моралі, співчуття до живих істот, а ще й проблема охорони здоров'я, адже такі тварини можуть контактувати з дикими та заражатись небезпечними хворобами.
Що хто думає з цього приводу? Чи повинна держава створити ефективну систему контролю бездомних тварин? Чи варто суспільству утримувати притулки та годувати тварин, які самі здатні вижити, харчуючись тим, що знайдуть? Чи небезпечні тварини-безхатьки і чи варто звертати на них увагу? Якщо ми не байдужі, що ми можемо зробити, щоб змінити ситуацію?
2

Коментарі 1

  • 2015-01-16 13:06
    Кожен має право на життя. Ви підняли дуже актуальну на сьогодні тему. Я вважаю, що перш за все повинні створюватися притулки а також проводитись заходи щодо догляду за бездомними тваринами саме за державний кошт. Ізагалі, держава як інститут повинна піклуватись про тих, хто живе на її території. Це в ідеалі, але якщо повернутись у реальність - кожен, хто відчуває, що може допомогти а головне хоче той і робить. Хтось спостерігає, хтосбь засуджує. Не треба забувати, що люди штучно створюють і розширюють міста витісняючи тварин, більш соціалізовані тварини не можуть жити у лісах. Тому люди повинні допомагати їм і ділитися територією. Колись людина приручила собаку і кішку і має нести відповідальність.

Наступний запис

2015-01-09 15:31

Новини про #соцмережу

2
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.