2015-01-24 23:02
«Бісквітний торт з банановим кремом»
Для любителів домашньої випічки хочу запропонувати смачненький
Бісквітні коржі готувати надзвичайно легко і швидко , тому не варто купувати їх готовими.
Отже, наш торт повинен мати три коржі, в мене тортівниця діаметром приблизно 30 см.
На один корж : (пишу на один тому що зміщую всі інгредієнти для кожного коржа окремо)
- 3 яйця
- 4 столові ложки цукру(при можливості краще перемолоти в цукрову пудру)
- 1 неповний стакан борошна
- 1 столова ложка розпушувача для тіста.
- Ваніль
Яйця збиваємо з цукром до однорідної пухкої маси( щоб маса гарно збивалась, яйця мають бути холодними) , розпушувач розмішуємо з частиною борошна і додаємо до яєчно-цукрової маси, легко розмішуємо, додаючи решту борошна частинами. (Маса має бути середньої густини.).
Тортівницю змащуємо олією або маргарином , посипаємо борошном і викладаємо туди наше тісто.
Для випікання бісквіту існує правило , що тортівницю з тістом кладеться в холодну піч, а тоді уже доводиться до потрібної температури. Це для того щоб тісто не осідало і гарно виросло. Я, чесно кажучи, це правило порушую і кладу в піч розігріту до 220 градусів та випікаю 10 -15 хв.
Отже, готуємо так три коржі.
Після того як коржі спеклись і простигли готуємо крем.
Для крему нам потрібно
1 літра сметани,
1 стакан цукрової пудри
2 банани
2 згущувачі .
Банани очищаємо і подрібнюємо зручним способом.
1 літр холодної сметани збиваємо міксером, додаємо пудру, знову збиваємо, додаємо розпушувач, після чого знову добре збиваємо. Коли маса загусне додаємо подрібнений банан і перемішуємо.
Щедро перемащуємо наші коржі, добре промащуючи краї. Прикрасити торт можна змастивши верхній корж кремом і порізати на нього фрукти. Я прикрасила за допомогою дольок ківі, щоб додати торту кислинку.
Готовий торт ставимо в холодильник, щоб коржі пропитались кремом .(Рекомендую на ніч)
Банани можна замінити полуницями, чорницею.
3

Коментарі 4

  • 2015-01-25 18:59
    На перший погляд дуже апетитний тортик, з моїми улюбленими бананами і ківі. Бісквітний корж давно вже печу за таким рецептом як у вас , і теж до речі ставлю його випікатися найчастіше в розігріту духовку. А ось банани в сметанний крем ще не додавала , мені чомусь здається що тоді крем поміняє колір буде темний, це так чи я помиляюся ?
  • 2015-01-26 16:08
    ООО,вiн дуже-дуже схожий на тортик,який я робила свому коханому на День Народження!Але тiльки на перший погляд.Мiй теж був бiсквiтний,також я додавала рiзне желе до крему.Але цей менi теж сподобався,ложась собi у скарбничку)
  • 2015-01-26 16:11
    ООО,вiн дуже-дуже схожий на тортик,який я робила свому коханому на День Народження!Але тiльки на перший погляд.Мiй теж був бiсквiтний,також я додавала рiзне желе до крему.Але цей менi теж сподобався,додам собi у скарбничку)
  • 2015-01-26 16:15
    ООО,вiн дуже-дуже схожий на тортик,який я робила свому коханому на День Народження!Але тiльки на перший погляд.Мiй теж був бiсквiтний,також я додавала рiзне желе до крему.Але цей менi теж сподобався,додам собi у скарбничку)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.