2015-03-05 17:36

Рецепт приготування пісних пиріжків з капустою

Випечка - це завжди дві складові: тісто і начинка. Сьогодні я вирішила приготувати пиріжки з капустою. Для початку потрібно трохи підігріти воду, розчинити у воді дріжджі пресовані свіжі, соняшникову олію, цукор, сіль і ванільний цукор. Коли все розчиниться, додати просіяне борошно, потім все добре вимісити і поставити тісто в тепле місце на 1,5 години. В цей час готуємо начинку для пиріжків. Нашаткували капусту, натерли моркву, добре перемішали, посолили і смажимо на сковороді на середньому вогні.
Потім, коли тісто добре підійшло, розділяємо на кульки. Розплющуємо в коржик припудреними борошном руками. Розкачиваємо качалкою в рівне коло, в центр кладемо начинку 1 ст.л. капусти, формуємо пиріжки трикутної форми. Викладуємо пиріжки на змащене маслом деко, випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин до красивої золотисто-коричневої скоринки. Складаємо один на одного в миску пиріжки. Можна це робити тільки тоді, коли вони повністю охолонуть.
Склад:
- 100 мл рослинної олії;
- 50 г дріжджів пресованих свіжих;
-1 літр теплої води;
- ½ склянки цукру;
- пакетик ванільного цукру.
- 1 ч.л. солі.
Для начинки:
- 1,5 кг білокачанної капусти;
- 1,5 ч.л. солі;
- 1 ч.л. цукру;
- спеції.
5

Коментарі 2

  • 2015-03-05 17:46
    Як я люблю пиріжки з капустою. Це улублена страва у Великий піст. Ми з сестрою все ніяк не зберемося приготвувати їх. Інгредієнти всі є, тільки ось часу немає. Можна ще начинити картоплею, печерицями, яйцем, будь яким повидлом або просто яблуками :-) Зараз би із задоволенням скуштувала декілька ;-) Бідолашна фігура)))
  • 2015-03-06 16:43
    Колись готувала практично за аналогічним рецептом великий пиріг із капустою, дуже нам сподобався....тепер треба постаратися наліпити пиріжків :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.