2015-01-08 16:56
Хочу приєднатися і добавити до списку #Домашніулюбленці - #морськусвинку . Знайомтеся це #морськаСвинка по кличці - Ірокез, ми його люблячи називаємо Кезюня. Своє ім’я він отримав із-за красивого ірокеза (чубчика) на голові. #Морська свинка відноситься до породи розеткових, у нього по всьому тілу розташовані розетки з вовни. Створюється таке враження, ніби свинка дуже неспокійно спала, перевертаючись з боку на бік, а вранці її забули розчесати – дуже кумедний вигляд.
6

Коментарі 11

  • 2015-01-08 20:48
    :))) Если бы вы не подписали, что Ирокез - это свинка, то я бы в жизни не догадалась, что это за зверь! Комок шерсти похожий мордочкой на кролика.
    • 2015-01-08 20:55
      Мы, когда его увидели подумали, что это байбак.
  • 2015-01-10 22:10
    Так, на світлинах ваш Ірокез схожий скоріш на міхову шапку, ніж на тваринку. Незвичний у нього колір шерстки, нагадує ті старі радянські вовчі шапки, без образ :) Цікаво, в нього є шар для прогулянок? В мене завжди був страх розчавити таких малих тваринок.
    • 2015-01-10 23:04
      Цю тваринку на дивані не замітити не можна, як кажуть «слона и не заметили». Він приблизно 30 см в довжину и важить 700 гр. Раніше я також думала, що морська свинка це щось на кшталт хом’ячка, може трішки більша.
  • 2015-01-10 22:32
    Цікаво, а чи не линяє у нього хутро? Бо такий пухнастик) 
    У мене теж була морська свинка, але розеткова. Вона так дивно муркотіла, коли її чешеш за бік, ніби кошеня. 
    А щодо прогулянок морської свинки, то я придбала поводок і намагалася свинку вигуляти. Та спочатку їй не дуже подобалося. 
    Зате влітку на дачі відпускали її навіть без поводка. Як не дивно, свинка за галявинку на подвір'ї не тікала, "паслася" під шовковицею, бігала весь день, а ввечері перед сном забігала у свою клітку, де ми її і зачиняли.
    • 2015-01-10 23:10
      . Ірокез також породи розетковий. Хутро в нього линяє постійно, так ми його вичісуємо раз на тиждень. Свинці дуже подобається, коли його чухають – він також муркоче, стрекоче. Звуків вони дуже багато різних видають. Забавні тварючки.
  • 2015-01-10 23:14
    А у нас теж була така сама морська свинка... Правда, жила недовго, прийшлося здати через два місяці назад, в зоомагазин - наша собачка її незлюбила, постійно гавкала. А Кузька (так звали нашу свинку) боялася виходити з клітки, пищала і просилася на руки. Але оскільки собачка у нас жила дуже довго (більше 10 років), а свинку тільки купили - то вибір випав на користь нашої хуліганки Джулі.
  • 2015-01-11 21:35
    ха-ха, дуже кумедно вийшла на фото! Я колись мав попугайчиків, але вони для мені здавались дуже шумними і я віддав їх другові. А це хочу купити морську свинку , не поділитись секретами утримання тваринки: чим харчується, які особливості має? Буду дуже вдячний!
    • 2015-01-12 10:59
      Якщо, Ви вирішили завести морську свинку, то заздалегідь купіть клітку розміром 40 * 60 см на одну тваринку. Також купіть в клітку дерев’яний будиночок, свинка буде в нього ховатися, коли їй страшно або холодно, та зуби сточувати об нього. На дно клітки насипте підстилку (тирсу або наповнювач), міняйте підстилку 2 рази на тиждень. В клітці повинна бути обов’язково поїлка, наповнена водою. Що стосується корму, то основний корм це зернові (корм для морських свинок) і сіно (зелена трава влітку), також вони люблять сиру моркву, картоплю, яблука, груші, петрушку, кавуни, листя салату, з обережністю давайте капусту, буряк. Наприклад мій Ірокез душу продасть за кріп і свіжі огірки. Хліб і мучні продукти їм неможна. Що стосується догляду, раз на тиждень вичісувати шкірку, якщо свинка лахмата, слідіть за зубами і кігтями. Вони повинні самі їх сточувати, але буває, що треба кігті трішки підстригти, а зуби підточити. Це може зробити ветврач. Якщо будите правильно доглядати, то свинка не буде хворіти.
  • 2015-01-12 14:41
    Дуже гарна у вас морьська свинка. Вона неймовірно красива. В мене також є дві морські свинки, але вони не такого кольору. Я в перше бачу такий колір. Ніколи не зустрічав таких свинок, навіть в зоомагазині. В мене звичайні свинки білого кольору ми чекали доки вони приведуть малят, але чомусь в них не виходить. Мабуть, треба буде ще купити, адже це дуже привабливі домашні улюбленці.
    • 2015-01-12 16:24
      Дякую, він дійсно «гарний» і за характером – спокійний, лагідний, не крикливий, не кусається та чистоплотний.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.