2015-01-08 14:20
У самих різних куточках нашої планети природа доходить до крайнощів, створюючи такі дивовижні явища, як руйнівні грози, тайфуни і торнадо. #СилаПрироди не знає жалю, вона завдає величезних збитків і забирає життя десятків тисяч людей. Але в масштабах всесвіту наші біди незначні, адже в галактиці існують світи, #природа яких має небачену міць. Навіть у нашій Сонячній системі погодні умови на інших планетах вражають своєю руйнівною силою, і чим далі ми віддаляємося від Землі, тим страшніші прояви природних сил. Бурі, що відбуваються в атмосфері Юпітера, тривають століттями. Блискавки, що виникають на Сатурні, мають в десятки тисяч разів більшу потужність, ніж земні. Вітер, що виникає на поверхні Нептуна, має швидкість в два рази більшу, ніж швидкість звуку. Така жахлива сила природи і космосу вражає людський розум.
4

Коментарі 3

  • 2015-01-08 14:42
    Колись в дитинстві в Криму я побачила смерч - це було дивовижне видовище, демонстрація неймовірної сили... з тих пір смерч став моїм найбільшим і найстрашнішим кошмаром. Так що мені просто не можна читати про ті природні явища, які описуєте Ви)
  • 2015-01-11 00:01
    В дитинстві мені бабуся завжди казала: "Не жалійся, доню, на дощ, на сніг, на спеку. Навчися приймати все таким як є, бо інакше природа розізлиться і наробить лиха". І саме цікаве, що я в це вірила, та якщо чесно, - вірю і зараз.
  • 2015-01-16 17:07
    Так, навіть на найближчих до нас планетах, які людина мріє засвоїти, панують умови не сумісні з життям. На Венері, наприклад, величезний тиск та температура, а атмосфера насичена парами кислот. На Марсі навпаки холодно, та й, в додачу, лютують потужні піщані бурі й палить все живе сонячна радіація.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.