2015-02-11 11:38
Хто ж не любить #смачно #попоїсти ? Чи так складно навчитися #добре #готовути ? Навчитися куховарити легко, якщо є #гарні #рецепти , яким можна наслідувати.
Деякі господині вважають, що свинина, тим більше - #жирна #свинина, це не те, що треба вживати, тім більш дітям. Моя думка щодо цього - зовсім протилежна: все залежить від вміння приготувати #дієтичну #страву з продуктів, які є під рукою.
Якщо вам вдалося на ринку купити 1,0-2,0 кг шмат парної жирної свинини (краще - задньої частини), то можна почастувати свою родину домашньою бужениною.
Приготувати її дуже просто і легко. Отже:
- шмат м'яса треба добре посолити и поперчити молотим чорним перцем;
- очищені 6-8 зубчиків часнику розрізати на дві або чотири частини;
- ножем треба зробити проколи в м'ясі, в які запхнути клаптик часнику;
- покласти м'ясо в дуже глибоку сковородку або гусятницю;
- зверху полити на м'ясо трошки розлинного (краще - олівкової) олії;
- добавити в гусятницю 100 гр води (краще - окропу);
- поставити в духовку на 180 °, через 30 хвилин зменшити жар до 150° і залишити м'ясо томитися на дві - дві з половиною, а то і три години.
Необхідно періодично заглядати в духовку і підливати води, якщо випарилася та, що була, зверху знов полити м'ясо олією, та перевернути шмат на другий бік.
Через 2 години, потрібно знов поставити тумблер на 180 ° і десь, через 30-45 хвилин, буженина буде готова.
Про її готовністьі буде свідчити рожева корочка зверху і запашний аромат #жареного #м'яса, який наповнить всю кухню.
8

Коментарі 1

  • 2015-02-19 13:49
    Я вважаю, що домашнє завжди краще, нiж покупне. Особливо це стосується ковбас чи сосисок. Шмат м'яса, який ще й добре приготований, що може бути краще для бутербродів, або з гарніром. Я також полюбляю готувати буженину, але свій рецепт я ускладнюю тим, що м'ясо варю годину в молоці. Не знаю, чи так воно краще, чи можна й без цього, спробую приготувати за Вашим рецептом.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.