2015-02-06 14:03

Що робити, якщо не повертається ключ у замку запалювання автівки

Однозначної відповіді на #питання , чому не повертається #ключ у #замку запалювання, не існує. Однією з причин, по якій #не повертається ключ у замку запалювання, може бути #механічне пошкодження циліндра замка або ключа. Поломка могла статися через те, що зловмисникові вдалося проникнути в салон автівки і поколупатися всілякими відмичками в замку. Також, причина може бути в тому, що горбки і виступи на ключі від тривалого використання стерлися.
Коли під рукою є другий ключ, то не слід відмовлятися від спроби використати його. Якщо такої можливості немає, то потрібно спробувати одночасно здійснити наступні дії: лівою рукою, розгойдувати і крутити на всі боки рульове колесо (під "крутити", в даному випадку, мається на увазі діапазон, максимум до 10 мм), а правою рукою, не застосовуючи великих зусиль, пробувати повернути ключ, трохи розгойдуючи його в гнізді замку, щоб ті сектора циліндра, що випали, могли знову стати на своє місце. Якщо набратися терпіння, то цілком можливо, що вам пощастить і, на сотий раз, ключ вдасться повернути.
Якщо ці доступні способи повернути в гнізді запалювання ключ не допомогли, то потрібно віддати собі звіт в тому, що самостійно впоратися з цією поломкою досить складно: потрібна заміна циліндра замка запалювання, а розбирання/збірка рульової колонки - справа клопітка. Якщо #замінити циліндр тільки в замку запалювання, то вийде, що один ключ буде продовжувати працювати від пульта і відкривати/закривати дверцята автомобіля і кришку багажника, а інший ключ буде виключно призначений для замка запалювання. Можна, звичайно, замінити циліндри в замках і на двері, і на багажнику, але це досить кропітка і трудомістка робота, яка зажадає зняти обшивку з дверей, щоб дістатися до замку, розібрати замок, замінити в ньому циліндр і #перепрограмувати #бортовий комп'ютер, щоб змінити в ньому код замка.
Крім дефекту циліндра замка або ключа до нього, може бути пошкоджений механізм блокування керма. Це могло статися в результаті природного зносу його частин. Вірогідність їх пошкодження збільшується, якщо ви залишаєте автомобіль, не повернувши рульове колесо в початкове положення, і воно виявляється заблокованим, будучи вивернутим до упору вправо або вліво. Багато водіїв саме так чинять при парковці на височині, помилково вважаючи, що найнадійніший спосіб запобігти скочування авто вниз з гірки - це вивернути колеса в сторону, а ще краще - впертися ними в бордюрний камінь. Обсяг ремонтних робіт з розбирання рульової колонки і заміні блокувального механізму чималий і може бути якісно зроблений тільки професіоналами в умовах СТО.
Причиною, з якої ключ не повертається в замку запалювання, можуть стати збої в системі, що забезпечує функціонування центрального замка. У цьому випадку рекомендується зняти обидві клеми з акумулятора і, через хвилин 5-10, надіти їх знову. Потім, слід кілька разів за допомогою пульта відкрити/закрити авто, включити світло і, через хвилини три, спробувати знову повернути ключ у замку запалювання.
Якщо вам не вдалося такими простими способами впоратися з проблемою, то не залишається нічого іншого, як #викликати евакуатор, який доставить ваш автомобіль на #СТО , адже, при заблокованому кермі не існує іншого способу буксирування, окрім як на жорсткому зчепленні.
Якщо ви були передбачливими і в #договір про #страхування транспортного засобу внесли пункт про надання послуг перевезення в разі ДТП або поломки автомобіля, виклик евакуатора і транспортування автівки на СТО на відстань до 150 км буде для вас абсолютно безкоштовним і не вплине на зміну класу страхування, тобто, на можливість #отримання знижки при оформленні договору в майбутньому році.
22

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.