2015-02-22 00:38
Вирішила поділитися деякою інформацією про #купання фіалок. У якості "фотомоделі" #сенполія Весільний Букет ("Свадебный Букет"), яка стояла на нижній полиці. Листя запилилося, на фото видно смітинки і частинки грунту.
Отже, "купання" фіалочки розпочато. Якщо робити всі ці дії вперше, бажано одягнути пакет на горщик для того, щоб при митті фіалки вода не потрапляла в грунт.
Але пакет обов'язково повинен бути індивідуальним для кожної рослини, щоб з пакетом не перенести можливих грунтових шкідників з горщика в горщик.
Вода повинна бути злегка теплою і текти з крану не сильним струменем. Фіалку треба взяти в одну руку, злегка схилити розетку, щоб вода не потрапляла в горщик, а стікала за його краї. Пальцями іншої руки ніжними рухами погладжуючи промивати листочки по черзі.
Поступово треба повертати горщик навколо осі, підставляючи під струмінь води різні боки розетки.
Необхідно стежити за тим, щоб вода не потрапляла в центр розетки, тому що через замокання точки зростання на молодих листочках може з'являтися іржа, гриби-сапрофіти, а в деяких випадках навіть гниль. Якщо це все-таки сталося, потрібно промокнути воду паперовою серветкою.
Після закінчення процедур "купання", в мокрому вигляді її не можна ставити на підвіконня або стелаж, тому що на листках з'являються некрасиві світлі плями. Потрібно дати їй обсохнути в темному і теплому місці. Можна вимкнути світло і залишити фіалку у ванній до ранку.
До ранку вода на листках висохне і можна буде повернути фіалку на постійне місце.
Все! Тепер листочки та сама #фіалка сяють чистотою. ))
9

Коментарі 4

  • 2015-02-22 08:24
    Яка соковита молода фіалка))))
  • 2015-02-22 19:36
    Перший раз чую, що фіалки можна купати. У мене в двох книжка пише, що категорично ніззззя, а від пилу чистити лише м`якою щіточкою. Хоча, ви, можливо і праві, якщо в темному місці дати квітці просохнути, то їй, по ідеї, нічого не буде. Мабуть, спробую.
  • 2015-03-02 19:23
    Фіалки дуже красиві домашні квіти. У мене квіточки фіалки мають такі кольори: білі, фіолетові, рожеві, червоні. Вони не люблять протяги і прямі сонячні промені. І мити листочки я теж жодного разу не намагалася, я знаю, що вони дуже не люблять воду, коли вона потрапляє на листочки. Але я спробую свої помити за Вашою порадою.
  • 2015-03-24 17:29
    я теж люблю купати свої кімнатні рослини. Фіалку я купаю один раз на тиждень. Не накриваю її ніякими пакетами тим більше їх міняти не бачу сенсу. Купаю їх я під кімнатною температурою слабким напором душу. А воду, що потрапляє до горщика я так і залишаю, і тоді просто потім не поливаю фіалку. Після купання я залишаю фіалку на підвіконні (купаю я завжди вже ввечері) і за ніч вона висихає не залишаючи ніяких плям. 
    Квіточці це однозначно подобається, так як вона почала розростатись дуже швидко, викидаючи все нові листочки.

Наступний запис

2015-02-20 23:46

#Рецензія #Фільм #КрістоферНолан #Престиж

4
10

© 2010 - 2024. Всі права захищено.