2015-02-15 23:00
Ось дивлюся всі почали викладати щось таке смачненьке: то мяско, то картопельку-красуню, то салатики. Захотілося й мені приготувати що-небудь таке цікавеньке. Але виникло головне питання: а що? Адже солодощів рецептів купа, а такого плану нічого й немає. Ну ось вичитала #рецептик один. І вирішила спробувати. Зараз розповім як все починалось, що відбувалось і чим закінчилось. Вперше готувала цю страву.
Це будуть звичайні #печериці фаршировані смачненькою куркою та сиром. На вигляд може комусь здадуться не привабливими, але на смак - дуже навіть нічого ))
Ось, які #інгрідієнти мені знадобилися
500 г курячого філе
60 г сиру фети
10 величеньких свіжих печериць
4 ст.л. сметани
1/2 склянки подрібненої моцарели
1 ст. л. борошна
улюблені спеції
мелений чорний перець за смаком
рослинне масло
сіль за смаком
Спочатку треба промити і обсушити печериці. Гострим ножем вийняти ніжки. З так званого "капелюха" потрібно вирізати темну частинку. Це робиться для того, що збільшити місце для смачненької начинки.
Далі треба порізати куряче філе. Трохи обсмажити до напівготовності та подрібнити за допомогою блендера. І назад відправити до сковорідки. Я ще каррі додала, бо просто обожнюю курку з каррі.
Тим часом поки смажиться курка, використовуючи той же блендер необхідно подрібнити й ніжки грибів. Всі нарізані гриби додати в сковороду з куркою, готувати разом ще 5 хвилин. Обов'язково періодично помішувати.
На наступному кроці треба в сковорідку до грибів і курки насипати трохи борошна і додати сметану, перемішати суміш. Збавити вогонь. Підсолити, додати спеції та мелений чорний перець і ще раз перемішати. Протягом 8-10 хвилин тушити, поки суміш не загусне, а вже потім зняти з вогню.
Поки суміш охолоджується, включити духовку і розігріти до 180 градусів. Наламати сиру фету і змішати з куркою та грибочками.
Закрити кришкою та залишити охолонути. Я використала для цього балкон. Поки духовка розігрівалася в мене вже все охолонуло.
Ось тут використовуючи ложку, треба рівномірно розподілити начинку в "капелюшки" печериць. На начинку зверху посипати трохи тертої моцарелли.
Все у духовку і чекати смакоти!
5

Коментарі 5

  • 2015-02-16 00:18
    Не дешёвый рецепт. Это сколько же нужно терпения на такую миниатюрную работу? Неееет, я никогда на него не решусь, слишком кропотливая работа. А хотите я стану вашим дегустатором?
    • 2015-02-16 00:36
      Терпения нужно многовастенько. На последних грибочках у меня начали сдавать нервишки. Татьяна, а вы не любите "кропотливую работенку"? )) А дегустатором, конечно, с удовольствием! Когда вас ждать?? )))
      • 2015-02-16 09:45
        Когда пригласите, тогда и примчусь:)
        • 2015-02-16 12:19
          Так давайте, через 5 минуток у меня ))
          • 2015-02-16 14:55
            Ну да: иди туда - не знаю куда! Или на запах идти? Все такие гостеприимные, когда адреса не говорят. :))

Наступний запис

2015-02-14 20:20

#Рукоділля #Свічки #Свічники

9
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.