2015-02-14 23:36
Сьогодні гуляючи з дитиною на вулиці я ненавмисно почула частину розмови двох літніх жінок. Одна з них жалілась подрузі:" Я вже купила собі окремий холодильник, а вона все одно бере все з нього. Я ж нічого сказати не можу, бо мені соромно.". "Зовсім обнагліли"- підтримала її подруга. "Думала відділитись від них, витрачати лише на себе, та коли повернулась через тиждень з села ..."- на цьому я відійшла.
Скоріш за все розмова йшла про невістку. Всі знають, що відносини #НевісткаСвекруха часто непрості. Та як тайфун на мене нахлинули спогади та емоції. Мої відносини зі свекрухою теж не склались. Це стало однією з причин розпаду мого шлюбу. Ми не скандалили, не сипали прокльонами, а просто мовчали - всі 5 років. Я мовчала, бо жила в її домі і вважала, що повинна втиснитусь в звички їх сім’ї. А свекруха мені ніколи ніяких претензій не виставляла і я вважала, що її все влаштовує. Як виявилось потім вона просто мені нічого не говорила, зате жалілась дочці, родичам і мабуть, як і та жінка, подругам. Та невимовлене залишається в душі. Я відчувала напругу між нами, її невдоволення та зрозуміти причину не могла. Вже коли наше подружнє життя билося в жахливих конвульсіях я дізналась яка я жахлива людина на її погляд. Ось так.
Мені дуже хотілося підійти до тої жінки і спитати: "А Ви хоч раз сказали своїм дітям, що Вас не влаштовує таке життя?" Я чомусь впевнена що ні.
Я нещодавно прочитала, що нічого в житті не трапляється раптом, з нічого. Ми ж ніколи не кажемо, що раптом виросло дерево. Але часто кажемо, що раптом зчинився скандал через дрібницю. Ми просто воліємо не помічати маленьких дрібниць, маячків того самого Раптом. І часто причиною стає замовчане невдоволення, непорозуміння.
Зараз у мене маленький син, якому я щодня кажу, що потрібно говорити, що він хоче, бо мама не розуміє. Хоча насправді частіш за все розуміє, на те вона й мама. Чому ж тоді ми, дорослі люди, хочемо щоб оточуючі, не завжди рідні люди, зрозуміли нас без слів?
Я ні в якому разі не кажу, що моєї вини нема. Та іноді я думаю: може все могло скластись по іншому, якби ми просто вміли говорити?
3

Коментарі 2

  • 2015-02-17 14:54
    Я теж думаю, що ця жіночка просто не сказала, що до її холодильника азити не можна. Хоча така поведінка "здогадайся сам" більше притаманна літнім людям. Вони вважають, що всі повинні здогадуватись про їх бажання. А може це ще виховання таке - мовчи, не лізь, все перемелится. Я повніст з вами згодна, що всі питання необхідно вирішувати одразу, а не накопичувати образи.
  • 2015-03-05 08:42
    Думаю, що у всіх так, свекрусі і невісткі важко зрозуміти один одного. Я в чоловіка не перша дружина, тому від свекрухи наслухалась вдосталь про жінок колишніх, і думаю, про мене вона тієї ж думки. Тільки не знаю, хто з нас гірший, вона прямо каже, що думає, а я думаю про неї так само, тільки не кажу цього;).

Наступний запис

2015-01-31 02:05

Моє творіння

5
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.