Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-17 23:08

Хойя триколор, або Восковий плющ

Восковий плющ (Хойя) являє собою вишукану вічнозелену кучеряву ліану. Рослина належить до сімейства ластовневих. Батьківщиною визнана Австралія. Рослина названа в ім'я садівника з Англії Томаса Хойя, який працював тривалий час в оранжереях, займаючись тропічними #рослина |ми. Стебла Воскового плюща характеризуються швидким ростом. На молодих повзаючих пагонах листя відсутні, з часом вони дерев'яніють.
Мене більше вразили саме #квіти цієї рослини. Фото я докладаю нижче. Квіти мені нагадали маленьки зірочки зібрані в купку. Особливість в тому, що "квіткові зірки" наче відлиті з воску. А аромат чудовий.
Доглядати за Хоєю досить не складно. Влітку рослині необхідне рясне поливання, не можна допускати висихання землі. Взимку полив середній. У період цвітіння Восковий #плющ бажано обприскувати водою саме кімнатної температури.
224

Коментарі 13

  • 2015-05-17 23:28
    Ничего себе цветочки! И форма интересная, и на ощупь, я так понимаю, они как воск или пластмасса. У меня дома похожий плющ и он плохо растет. Листья друг от друга вырастают далеко, часто желтеют... какой-то он лысый у меня. И цвет не такой насыщенный как у воскового плюща.
    • 2015-05-18 19:29
      Я уже увидела ваш пост о маленьких джунглях и теперь борюсь с завистью )). Ваша двухметровая пальма совсем не дает мне покоя )). А что у вас за плющ?
      • 2015-05-18 19:36
        Ими, зависть это плохо. Если моя пальма засохнет, то буду знать, кто в этом виноват) а названий я не знаю: там оторвала, там оторвала... Да и долгожители они у меня, если и знала, то забыла. Но ни один плющ у меня не цветет. Похожий на ваш когда-то зацвел редкими белыми цветочками, похожими на колокольчики, да и все.
  • 2015-05-18 11:54
    І у мене такий є)) Дуже гарна кімнатна рослина - здається, ніби справді з воску зроблена, і квітки у неї просто неймовірні... але! їх солодкуватий запах просто зводить мене з розуму. Тому коли вона зацвітає, то я спочатку їх фотографую, а потім швиденько обламую, щоб вони не псували атмосферу в квартирі. До речі, цікава особливість хойї в тому, що вона повторно цвіте на тому ж місці, де попередньо були квіти, тому раджу любителям цвітіння не повторяти мої дії.
    • 2015-05-18 19:34
      Ваше "здається" звучит как-то обнадеживающе :)). А каких размеров у вас это растение? Что касается аромата, то здесь все как и с парфюмом. Кто-то нормально относится к сладким ароматам, кто-то к свежим, а кто-то к цитрусовым.
      • 2015-05-18 19:46
        Обнадёживающе? Интересно)) 
         
        Вот не хотелось писать, но Вы буквально заставили... мне запах этого цветка напоминает запах разлагающегося трупа. Странная ассоциация, неправда ли?) 
         
        Раньше моя хойя была большой, полностью заплела балконное окно, но когда делали небольшой ремонтик, то пришлось её снять, а после это цветок сбросил почти все листья, так что пришлось обрезать и пересадить. Теперь вот такая шмакадявка - http://betaproject.net/kimnatni_roslyny#!image/...
  • 2015-05-18 13:31
    Аромат цієї квітки дійсно незвичайний. Але ви повинні знати, що тримати рослину, на якій з’явилися квіточки можна лише в нежилих кімнатах (на кухні, у передпокої), там, де ви не знаходитися довгий час (не спите). Аромат квітів воскового плюща дуже небезпечний: він може викликати головні болі, безсоння і навіть блювоту.  
    Це зовсім не залякування. Років 15 назад такий був у моєї мами. Як ми раділи коли він зацвів. Восковий плющ був дуже великий і суцвіть було штук 15-20. Стояв він у нас в кухні-столовій. Дня через три після того, як зацвів головні болі з’явилися у мами, потім і ми всі стали почувати себе зле. (А цвіте він, до речі, не одну неділю). І тільки через днів десять мама вичитала в книзі, що ця рослина може бути шкідлива. В той же день ми плюща переселили на двір під шовковицю. Він радував нас своїми квіточками майже все літо.  
    Так що або виставляйте його кудись, або зривайте квіточки.
    • 2015-05-18 19:54
      Спасибі за попередження, але я про це все знаю, тому плющ і знаходиться в пустельному місці, без постійно перебуваючих там людей. Перед придбанням даної рослини було зібрано і вивчено достатню кількість інформації, адже це те живе, яке потребує належного догляду. Тому на вагах в той час були всі плюси і мінуси. Подібні рослини прекрасні, навіть незважаючи на шкоду. Головне знати всі нюанси. І, до речі, досить часто цвітіння багатьох видів рослин можуть викликати подібні симптоми, а саме: нудоту, головні болі і загальне погіршення всього стану. А перед тим як обзавестися Хоєю мама не вивчила, що негативного може нести собою рослина?
      • 2015-05-25 13:07
        Я так думаю, що не вивчала. Мені взагалі здається, що нам її подарували. У нас дома таких квіточок, що плетуться, не було. Причому восковий плющ довгий час не цвів. Стебла з листям уже плелися по всіх стінах, коли з’явилися перші суцвіття.  
        Це зараз відкрив сторіночку в інтернеті – і вся потрібна інформація: як доглядати, коли цвіте, коли пересаджувати. А раніше – добре, якщо в дома є книжки по догляду за квітами, так можна щось і знайти. А як ні? Хто ж в ту бібліотеку ходив, щоб про рослини почитати. Росте собі, та й добре.
    • 2015-05-19 13:08
      То мабуть у вас якась індивідуальна непереносимість. Я тримала вдома цю квітку дуже довго, ніяких таких реакцій не спостерігала.
  • 2015-05-19 13:05
    В мене таки рослина була вдома. Мені ще подобалось, що ці квіточки виділяють солодку рідину, наче росу. Вона солодкувата на смак. Ще тоді тримала вдома папуг, вони любили її пити з квітів.
    • 2015-06-08 13:26
      Я теж пробувала на смак цей оригінальний нектар. У нас ця невибаглива ліана зеплела все вікно на кухні. До речі , запах вона поширює тільки вночі, тому вирішую це питання просто: закриваю двері на кухню на ніч.
  • 2015-06-15 19:19
    Фотографії чудові, така краса! Як мені подобається ця квітка! Дуже хочу собі таку, особливо квітучу! Та "очередная попытка" не увінчалась успіхом ((( Не росте вона в мене.Остання дуже довго стояла не пускала навіть одного листочка,а потім і зовсім загинула.

Наступний запис

2015-05-17 22:14

Бегонія вічноквітуча

46
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.