2015-01-06 22:32
#Різдво завди буду довгоочікуваним й радісним днем року. Так як воно ассоціювалося з #дивом , то багато десятиліть тому і виникло різдвяне #ворожіння . Люди хотіли відволіктися від щоденних турбот, ось чому й намагалися забавити себе ворожіннями на майбутнє. Ворожили на судженого, на майбутнє, на бажання...
#Ворожіння на судженного: о півночі виходили на вулицю й питали у першого перехожого, який зустрінеться, його ім'я. Важалося, що так і буде звати майбутнього чоловіка. Також можна було на клаптиках паперу написати чоловічі імена і покласті їх під подушку, зранку, після сну, витягти один папірець з іменем майбутнього чоловіка).
#Ворожіння на гребінці: під подушку покласти гребінець зі словами: "Суджений, ряджений розчеши мене", вважалося, що майбутній чоловік прийде у сні виконати бажання .
1

Коментарі 2

  • 2015-01-07 10:54
    З Різдвом Вас. А я до ворожіння ставлюся погано. У православ'ї це вважається великим гріхом. Усі, хто колись звертався до ворожки із знайомих, потім шкодували про це. Але не будемо про погане. Нехай у Вашому житті буде все добре! 
    P.S. А от вийти до перехожого і запитати ім'я - варіант. Може цей перший перехожий і стане судженим:-) Знайомство як ніяк.
    • 2015-01-07 11:29
      а я до заміжжя, на святки полюбляла гадати сама, вдома. нічого страшного і кримінального не робила).стовпчики обнімала-вдівець-молодець,чи на сон загадувала. Ви знаєте, мій чоловік дуже схожий на статуру того парубка , який мені наснівся(хоча лице його не бачила).Ось і не вір тепер в гадання на Різдво.)))))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.