2015-01-12 14:46
Напевно, немає такої людини, якій би не подобався аромат свіжозвареної #кави . Такий п'янкий, хвилюючий, так і вабить зайти до кав'ярні, з якої цей аромат доноситься) Але чомусь, коли готуєш каву вдома самостійно такого насиченого аромату немає. І сам #напій виходить не такий смачний(( Можливо, річ у машині, що варить каву, не знаю. Але якось, в одній з затишних кав'ярень свого міста, натрапила на цікаву книжку про каву, Юрій Винничук "Таємниці львівської кави". Дуже цікава, стільки всього про каву написано - походження, #традиції , пов'язані з кавою і т.ін. Але річ не в цьому. В цій книжці є розділ "принципи заварювання кави в різних країнах". Я встигла прочитати лише про Туреччину. І скажу вам, це знахідка! Така запашна кава тепер завжди виходить! Хоча й міцна). Принцип заварювання полягає в тому, що каву з цукром у джезві (турці) доводять до кипіння на повільному вогні 2-3 рази. Чим повільніше вогонь, тим краще. Кава не повинна кипіти, інакше зіпсується. Цікаву річ ще прочитала) Виявилось, що на Сході, зокрема в тій же Турчеччині, кава подається разом з гущею. При уьому гостям подається та філіжанка, в якій гущи більше, виражаючи тим самим свою повагу)
11

Коментарі 3

  • 2015-01-12 21:25
    Я з вами повністю згодна! Мій ранок завжди починається з чашечки кави.. Але обов'язково - свіжезваренної. Я обожнюю не тільки аромат кави при приготуванні, а й просто вдихати аромат тільки но подрібнених зерен кави.. Яка це насолода, самому купити зерна, перемолоти і зварити! Мене дуже здивува спосіб приготування "кави на піску". В цьому разі кава міцна та густа, з тонким, насиченим смаком та ароматом, який неможливо передати.
  • 2015-01-15 21:30
    Так, "кава на піску" дуже смачна)) Такої кави багато не і вип'єш)) Але з її приготуванням складніше - не завжди дома є пісок)))))))) Хоча в інтернеті нещодавно побачила спеціальну кавоварку для приготування кави "по-турецьки, на піску")
  • 2015-01-31 21:54
    Удивлю вас. Очень люблю запах кофе и терпеть не могу его вкус. Возможно, что это хорошо: здоровее буду. :))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.