2015-02-16 15:05
Обожнюю дивитись мульт "Рататуй" про маленького щура-кулінара) Передивилась його вже безліч разів. Дуже запам'яталась #страва з цього м/ф, теж рататуй) Цього літа вперше спробувала приготувати її. І ця страва додалась в перелік улюбленних страв з овочів) Ділюся з вами рецептом)
Інгрідієнти: кабачок - 2 шт, баклажан - 3 шт, помідори - 5 шт (середніх), шибуля - 2 шт, часник - 2-3 зуб., перець болгарський - 2-3 шт (краще брати не ратунду, а звичайний), олія, прованські трави.
1. Підготовчий етап. Першим чином відправляємо наші перчики пектися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Для цього загортаємо їх у фольгу чи рукав для запікання. Поки перці пекуться миємо і нарізаємо овочі. Баклажани і кабачки кружечками, товщиною десь по 0,5 см. Баклажани добре пдсолюємо і залишаємо на 10 хвилин. Потім промиваємо під проточною водою, і викладаємо на паперовий рушник. Таким чином прибираемо гіркоту і баклажанів. Помідори розділяємо - 2 штуки нарізаємо кружечками або напівкружечками, а інші 3 нам треба для соусу. Їх ми очищаємо від шкірки і нарізаємо невеличкими шматочками. Робимо на помідорах надрізи хрест на хрест і заливаємо окропом на 1-3 хв. - так шкірка легко зніметься. Цибулю нарізаємо дрібненькими кубиками.
2. Робимо #соус . Підсмажуємо цибулю до прозорості на оліі, потім додаємо до неї подіготовлені помідори. Тушкуєм усе хвилини 3-4 - помідори повины добре проготуватись. Запечені перці розбираємо, видаляємо серцевину і шкірку, а м'якіть додаємо до соусу на пательню, підсолюємо, трохи цукру і готовимо соус ще пару хвилин. Потім збиваємо все до однорідної маси в бледнері.
3. #Заправка . Для заправки часник видавлюємо через прес або дрібнесенько нарізаємо, розтираємо його з сіллю (так він стає більш ароматним). Додаємо до часнику прованські трави і 2-3 ст.л олії. (її можна їсти і так..в мене після приготування страви заправка залишилась, так я наробила грінок...і з цією заправкою...ой, лише потім часником "пахнула")).
4 Збираємо страву. Спочатку виливаємо наш соус на дно форми. Потім Викладаємо овочі почергово: баклажан, помідор, кабачок. Я не підсолювала, боялася пересолити, і в принципі, якщо ви не дуже любите солене, то в самий раз. Поливаємо заправкою. Додаємо воду (невеличку склянку). Накриваємо кришкою, чи фольгою і ставимо до духовки (220-250 градусів) на 25-30 хвилин. Потім вікриваємо і запікаємо так ще хвилин 15-20.
Коли готувала в перший раз, соусу вийшло багатенько - овочі майже булі вкриті ним, а наступного чомусь меньше. То, скажу, мені більше до смаку, коли соусу багато. Страва більш соковитіша виходить.
А взагалі, смакота неймовірна! Смачного! ;)
12

Коментарі 3

  • 2015-02-16 19:51
    О! Обожнюю цей мультик. Такий живий і цікавий. Мій шеф дуже часто готував це блюдо, до речі, після того, як подивився цей мультик. А я ніколи не готувала рататуй. Добре, що Ви виклали рецепт. Тепер можна буде спробувати, коли овочі свіжі з'являться.
  • 2015-02-16 22:22
    Виглядає надзвичайно апетитно)) Залишилось тільки літа дочекатись, щоб спробувати повторити))
  • 2015-02-17 12:53
    Ось, як виявилось і звичайний мультик може стати в нагоді)) Я раніше і чула про таку страву, і навіть колись готувала, але зовсім інакше. Все обжарювала, а потім вже тушкувала, тож страва виходила дуже важка. Це вже зараз, надивившись м/ф, стала "вумна", і готую "правильний" рататуй))) А літа й сама чекаю з нетерпінням, коли з'являться овочі, і можна буде знову готувати таку корисну смакоту).

© 2010 - 2024. Всі права захищено.