Квіти

Група, учасників: 16
2015-08-17 22:03

Шавлія.

Сальвія - це трав'яниста рослина з сімейства #Ясноткових (Lamiaceae) яка росте по всьому світу за винятком Австралії. #Сальвія може вирощуватися як однорічна, дворічна або багаторічна рослина. У роду Сальвія налічується близько 900 видів. #Рослина добре росте в затінку або на відкритих сонячних ділянках, на кам'янистих схилах та навіть на пустирях. Сальвія не переносить застою води, любить легкі піщані родючі грунти, багаті гумусом.
Декоративні види сальвії застосовують в озелененні, а лікарські її види, які використовують в медицині або як прянощі зазвичай прийнято називати шавлією.
Сальвія блискуча, яку часто застосовують у декоративному садівництві буває різного кольору: червона, біла, рожева, бордова, фіолетова та ін. Сальвією прикрашають квітники, клумби, рабатки, міські сади, створюють з її допомогою приголомшливо- ефектні #композиції .
Розмножувати сальвию можна насінням, живцями та повітряними відведеннями.
13

Коментарі 2

  • 2015-08-18 22:31
    Часто використовую шавлію для лікування, але навіть не знала, що вона така гарна)
  • 2015-08-28 16:57
    Дуже гарна рослина. У нас вирощується Сальвія блискуча переважно як однорічна рослина. Ії висаджуютть не лише на відкриті ділянки, а і у горшики. Часто такі вогняні квіти можна побачити на балконах та верандах. Насіння збирати легко, достатньо лише потрусити рослину над долонею. 
    Цікаво знати, що яскраве забарвлення має не лише пелюстки віночка, а й чашолистки. Після запилення віночок в'яне та відпадає. А яскраві чашолисткі лишаються на рослині та прикрашають її майже до перших приморозків.

Наступний запис

2015-08-15 12:48

Амарант (фото).

47
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.