2015-05-30 13:04
#Домашнітварини допомагають налагоджувати контакти
Вихованці добре впливають на психічне і фізичне здоров'я своїх власників, у тому числі знижуючи тиск і стрес.
Ліза Вуд (Lisa Wood) зі школи здоров'я населення Університету Західної Австралії (University of Western Australia's School of Population Health) і колеги надали, що власники виграють навіть більше. Міжнародна команда дослідників опитала по телефону близько 2500 чоловік з чотирьох міст США та Австралії. Виявилося, що 42% власників домашніх тварин отримували практичну або емоційну підтримку від тих, з ким вони познайомилися завдяки своїм вихованцям.
Допомога була найрізноманітнішою, від позичання речей або «склянки цукру» до рад і розмов про наболіле. Як каже Ліза Вуд, домашні вихованці покращують соціальну структуру суспільства, психічне здоров'я благополуччя, оскільки вони дарують людям відчуття причетності. Будь-який домашній улюбленець може «виправдати» соціальний контакт: собака, кішка, птах, морська свинка, кролик, рептилія або ж золота рибка. Крім того, власники вихованців стають уважнішими і до тих, у кого тварин немає, і навіть до тих, хто їх не любить.
Домашні тварини можуть бути корисні для різних цілей, але можуть і завдавати шкоди. Дослідники з Університету Каліфорнії вважають, що власники кішок більше схильні до глаукоми: у них підвищений рівень білка, пов'язаного з захворюванням. Високий рівень обумовлений саме частим контактом з кішками.
7

Коментарі 1

  • 2015-05-30 17:07
    Фууух, у меня собака.)

Наступний запис

2015-05-19 13:42

Деякі цікаві факти з психології людини

3
0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.