2015-02-01 13:43

Хвороби антуріума

#КімнатніРослини в моєму домі поповнилися ще одним екземпляром. Новий житель – #квітка #антуріум . Насичений яскраво червоний колір чимось нагадує маки. Але ця рослина хворіє. Мені її подарували зі словами – в тебе точно виживе. Ось тепер і збираю про нього інформацію. Раніше в мене подібних квіточок не було. Знаю, що рослина тропічна, дуже любить, щоб її зволожували, але коріння повинно дихати. Наскільки можу судити по ґрунту, він дібраний правильно – пористий, в горщику точно є дренаж – вода стікає дуже швидко.
Шкідників я теж не виявила – скрупульозно продивилася кожний листочок і квіточку. Мені здається, що його на попередньому місці просто заморозили. Там в приміщенні не більше +10°С, а антуріуму потрібно не менше +15°С. Пошкодженим листочкам уже не зарадиш. Буду сподіватись, що нові псуватися не будуть. Купила мінеральні добрива, але почекаю з тиждень, щоб #квітка акліматизувалась, а тоді підкормлю.
Якщо хтось стикався з подібними хворобами – відгукніться, підкажіть, як рятували рослинку. Буду дуже вдячна.
12

Коментарі 4

  • 2015-02-05 15:34
    Такі гарні , що складається враження що не справжні) Як ви виростили таку красу? По якійсь спеціальній методиці? Ви якось удобрюєте квіти, що вони так ростуть, чи просто маєте хист доглядати за кімнатними рослинами? у мене нажаль так гарно квіти не ростуть.(
  • 2015-02-06 13:03
    Мені їх подарували такими. До речі також перше враження було, що вони мабуть не справжні. І зараз намагаюся врятувати свого антуріума. Здається нових сухих краплин на ньому не з’являється, що вже добре. А з тих моїх рослин, що цвітуть, особливо радує орхідея, зараз на ній аж 11 квіточок, і фіалка.
  • 2015-02-09 18:54
    Подивилася на Ваш антуріум. І миттєво проблема знайшлася! Йому в цьому горщику дико тісно. Необхідно терміново пересадити в більш просторий горщик. У мене таке було з грейпфрутом. Листочки тьмяні і чорніли, засихали. Пересадила - моментально пройшло.
  • 2015-02-10 13:35
    Дякую. В мене також такі думки були. Я обов’язково його пересаджу. Але, мабуть, зачекаю ще декілька тижнів. По-перше все скоро весна – більш сприятлива пора для пересаджування, а по-друге він зараз ще цвіте. Зачекаю трохи і пересаджу.

Наступний запис

2015-01-15 14:29

#Вітаміни на підвіконні

7
0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.