2015-01-08 20:07
Як наші #кошенята знайшли нових #друзів .
За минулий рік ми віддали у добрі руки дев'ятьох кошенят. Ми сподівались, що наша #киця народить один раз і малих буде не більше трьох, але помилилися - нам довелося виховати дві хокейні команди. Зараз, коли вся котяча метушня у минулому, я згадую той період як один з найкращих у своєму житті, адже займатися з #тваринами це неабияке задоволення. Багато хто з моїх друзів скептично ставився до мого заняття, мовляв всім потрібні лише породисті кошенята, але креативність, цілеспрямованість та віра принесли свої результати. Тож якщо у Вас маленькі кошенята, або Ви прихистили малих з вулиці (люди часто підкидають новонароджених кошенят до під'їздів, або просто викидають) і вирішили знайти їм нову домівку - ось декілька котячих #лайфхаків :
1. Кошенята повинні самостійно їсти з миски, ходити в туалет, знати що таке #кігтеточка - це обов'язковий пункт.
2. Починайте роздавати кошенят лише з 1,5 -2х місячного віку.
3. У 1,5 місяці потрібно зробити дегельмінтизацію (застосовуйте суспензії лише для кошенят і строго за інструкцією), якщо кошенята підібрані з вулиці, то доведеться обробити їх від бліх, та декілька днів прокапати очі.
4. Зробіть добрі #фото . Не лінуйтеся , походіть за ними з фотокамерою десь з півдня і ви обов'язково схопите декілька цікавих кадрів. Фото краще не обробляти, щоб колір шерсті кошенят не змінювався. Може трапитись, що людина бачить на фото один колір, а в реальному житті кошеня інше і може відмовитись забрати кошеня.
5. Об'яви повинні бути всюди - соцмережі, дошки об'яв у інтернеті, зоосайти, ветфоруми також роздрукуйте паперові оголошення. Їх можна розклеїти на стовпах, у зоомагазинах, на інформаційних дошках, та у закладах, де буває багато людей. Пробуйте одразу 3-4 напрями роботи, адже конкуренція дуже велика.
6. Вам подзвонили! Ура! Але не спішіть святкувати. Важливо відрізняти перекупника тварин від справді того, хто шукає собі друга. Перекупники дзвонять, коли у Вас багато кошенят і просять двох або трьох. Якщо людина не задає питань про кошенят це теж має насторожувати. Їч часто беруть для забави (для фотосесії, анімації, дитячих свят тощо) тому задавайте багато питань, не зголошуйтесь везти кошеня терміново. Якщо людина дійсно хоче завести саме цю тварину вона почекає і тиждень і два.
7. Краще не віддавати кошеня посеред вулиці, оптимальний варіант це коли до Вас приїздять забирати кошеня, або Ви самі відвозите малечу до нової домівки. Нагадайте, якщо кошеня з якоїсь причини не підійде, вони завжди можуть його повернути.
8. Завжди телефонуйте на наступний день і дізнавайтесь, як кошеня адаптувалось, чи все влаштовує нового власника. Потім зробіть дзвінок через тиждень два, можете попросити фото. Далі можна подзвонити через півроку - рік і теж попрости фото або відео.
9. Після трьох-чотирьох місяців роздавати кошенят стає дедалі важче. Не засмучуйтесь, до тексту об'яв додайте список бонусів, які Ви готові надати, якщо люди візьмуть пухнастика. Я, наприклад, віддавала лоточки, іграшки, пісочок, #корм на перший час, пропонувала оплатити 50% вартості стерилізації, або обіцяла завести ветпастпорт.
Головне не здаватися і тоді кожен маленький бешкетник знайде свій #дім .
Додаю мурмяу-портфоліо))
10

Коментарі 3

  • 2015-01-08 21:37
    Какая маленькая прелесть!
  • 2015-01-10 19:48
    Дуже гарні поради... шкода, що не всі власники кошенят думають так, як Ви, і малеча опиняється на вулиці(
  • 2015-01-10 21:29
    Дякую. Нажаль, безвідповідальних людей багато, але я завжди споіваюсь на краще і думаю, що в майбутньому ситуація буде змінюватися позитивно. А поки будемо допомагати

© 2010 - 2024. Всі права захищено.