2015-01-09 18:54
Ну хто ж не знає про обраний народ Ізраїлю. Старовинна та легендарна історія держави, яку не можна недооцінити. Чисельність населення Ізраїлю не значна і нараховує всього трохи більше 8-ми мільйонів мешканців. Ізраїль (Мєдінат Ісраель) – багатонаціональна #держава . Тут уживається багато різних етнічних груп та релігій. Єрусалим – це не тільки столиця, але й серце Ізраїлю. Дивлячись на Єрусалим на відстані, вражає його білосніжність: усі будівлі з білого каменю.
Я відвідала багато місць в Єрусалимі, але найбільше мене вразила Стіна Плачу (#ЗахіднаСтіна або #АКотель ) – півкілометрова частина стародавньої стіни у Старому Місті Єрусалима, яка вціліла після зруйнувань римлянами у першому столітті Другого Храму. Це місце, куди приходили оплакувати зруйнування Храму. Хоча для іудеїв Стіна не є святинею, але кажуть, що біля Стіни завжди є Божественна присутність. Тому усі паломники та туристи з трепетом всовують у тріщини Стіни записочки зі своїми бажаннями. Є традиція, що до Стіни не можна повертатися спиною. Хоча я вже точно не пам’ятаю своє прохання у записочці, але я точно знаю, що просила за долю своєї дитини. Отак, з тремтінням в колінах і сльозами на очах я задкувала, а на моє місце вже підходили інші люди зі своїми проблемами і проханнями.
4

Коментарі 3

  • 2015-01-11 14:55
    Побувати в Ізраїлі моя давня мрія і коли читаю як захопленно Ви про нього розповідаєте і дивлюсь на фото, то навіть трішечки Вам заздрю. Мені здається що там від кожного камінчика віє історією. Так чудово побувати в країні де зародилася християнська віра.
  • 2015-01-13 21:47
    Так! Це дійсно мрія. Побувати в Ізраїлі. Пройти по святих місцях, де ходив Спаситель. Може бути коли-небудь Бог сподобить побувати там. Хоча там теж війна. Хочеться зараз бути там, де мир і спокій. Спасибі Вам за такі цікаві фотографії. Немає можливості побувати, зате можна подивитися.

Наступний запис

2015-01-08 20:55

#МертвеМоре називають #СадомськеМоре.

10
13

© 2010 - 2024. Всі права захищено.