Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-08-07 19:52

Автоподорож з Австрії в Італію

Дуже полюбляю подорожувати на автомобілі. Цього разу ми вирішили відправитися на авто в Італію. Про #шлях з Австрії до Італії розкажуть ці #фото . Наближаючись до кордону Австрії з Італією, що пролягає крізь #Тіроль , нас вразила сіра гора, в якій, при найближчому розгляді. стало видно закамуфльоване віконце і двері - ну точнісінько житло Баби Яги.
Нарешті, більш-менш завершено будівництво автомагістралі від Австрії через всю Італію, майже до самої крайньої точки "чобота". Дуже зручно, що в'їхавши на автомагістраль, не потрібно постійно проїжджати через пункти оплати: це економить час у дорозі та звільняє від зайвої суєти. Правда, задоволення це не з дешевих: понад 75 євро необхідно сплатити за проїзд до Барі - маленького чарівного містечка на адріатичному узбережжі.
Для відпочинку на автомагістралі передбачені спеціальні просторі майданчики, на яких можна дозаправить #автомобіль , поїсти щось свіже і смачне в #кафе , безкоштовно відвідати туалет. #Пальне в Італії, як мінімум на 0,35-0,65 євроцентів дорожче, ніж в Австрії: тому заправлятися слід на бензоколонках перед кордоном.
#Автомагістраль - рівна і гладка, начебто скатертина. Однак, рух досить інтенсивний, навіть, наприкінці тижня забагато камеонів, з якими буває розминутися непросто на ділянках, де ще не закінчено будівництво. Обмеження швидкості на автомагістралі в Італії, так само, як і в Австрії 130 км / год, однак, італійці не дуже поважають #правиладорожньогоруху ні на автомагістралі, ні в населених пунктах, хоч радари розташовоно на кожному кроці. Поведінка італійских водіїв дуже відрізняється від дисциплінованих і, в основній масі, законослухняних водіїв Німеччини та Австрії.
В цілому, залишилися дуже задоволені тим, що відправилися на #відпочинок на автомобілі: змогли подивитися, як живуть звичайні люди в маленьких містечках і селах в цих країнах. Переконалися, що якість і комфорт життя в невеликих населених пунктах нічим не поступається, а десь і має переваги перед життям у мегаполісі.
18

Коментарі 4

  • 2015-08-07 22:37
    Очень интересный рассказ. Жаль, что фото плохого качества, мало что понятно на них. Вот это цена за магистральку! А что это за пункты оплаты? А итальянцы на дорогах, видать, ведут себя как украинцы))
  • 2015-08-08 11:41
    Поводяться італійці на дорогах не лояльно і не законослухняно - це факт. Фото зроблені на ходу, при швидкості 130 км / год, так що все не так вже погано вийшло. 
    Автомагістраль продовжується, але ви доїхали куди збиралися, тому, тримаєтесь правої полоси і прямуєте до з'їзду з дороги праворуч, потрапляєте на майданчик, на якому встановлені шлагбауми. Під'їхавши до одного з них, вкладаєте в автомат квиток, який вам видав автомат при в'їзді на автомагістраль. 
    На табло висвічується сума, яку слід заплатити. В автомат вкладаєте купюри, достоіством не вище 50 євро. Автомат вам чесно повертає здачу, правда здача видається тільки монетами, відкривається шлагбаум і ви виїжджаєте на місцеву дорогу, яка веде в населений пункт. 
    Зазвичай, слід проїхати 4-10 км до його центру. Потім, по цій же дорозі повертаєтеся на автомагістраль, берете в автоматі білетик, відкривається шлагбаум і ви рушаєте уперед.
    • 2015-08-08 16:01
      Жесть! А если деньги закончились? Не дешевле самолетом добраться?
  • 2015-08-08 18:42
    Можна лоукостом долетіти Мілана, ще краще - до Ріміні, а там - електричкою. Але, нам хотілося побачити на свої очі, яке воно життя в Італії, тому цікаво було відправитися у подорож саме на авто, це комфортно. Адже, якщо скласти усі витрати на транспорт на родину, то виходить, майже, однаково. 
    Вирушаючи за кордон треба ретельно порахувати скільки прийдеться витратити і мати з собойю кредитку з лімітом, як мінімум 500 євро/день, щоби завжди була змога розрахуватися. Пісня про "самі ми не местні, очі в нас чесні" - не прокатить.

Наступний запис

2015-08-07 15:22

Мильні бульбашки

585
9

© 2010 - 2024. Всі права захищено.