Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-09-18 15:13

Буревісник чи альбатрос?

Відпочиваючи під Одесою цього літа, першого ж вечора нас налякав велетенський птах, який пролетів над нашими головами і тінь від його крил просто закрила нам сонце й небо. З переляку ми вже подумали, що в якомусь історичному музеї ожив птеродактиль і нас чекають всі жахіття фільму «Парк Юрського періоду». Коли пройшло відчуття жаху і мозок повернувся до нас, ми зрозуміли, що це один з представників сімейства буревісникових. У наступні дні відпочинку я фанатично переслідувала цього птаха по вечірньому пляжу, намагаючись його краще розгледіти і сфотографувати. Одного вечора йому, мабуть, надоїла надокучлива туристка і він підпустив мене до себе аж на 5 метрів. Після довгих переглядин, я обережно змогла дістати фатоапарат і клацнути дивного гігантського птаха. Але хто ж він: буревісник чи один з видів альбатросових.
Птах дуже велетенський, майже у три рази більше за чайку (на фото 2 можна порівняти цього птаха з чайкою, яка опинилася поруч і теж була шокованою моїм переслідуванням). Розмах крил гігантського красеня, на око, був близько двох метрів.
Цей птах злетів і став кружляти наді мною, а я намагалася його фотографувати доки моя голова не закрутилася і я не сіла на «п’яту точку». Навіть переглядаючи фото, я так і не зрозуміла: #альбатрос це чи #буревісник ?
25

Коментарі 2

  • 2015-09-18 23:38
    Красивая птица... а 2 метра крыльев - это вообще шикарно. Он там местный, что ли? Хозяин пляжа?
    • 2015-09-18 23:41
      Не знаю. Но видела только одного.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.