Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-06-30 23:55

Цікаве про равликів. У кого є домашні равлики?

Якщо равликів оточують несприятливі умови існування, вони можуть впасти в сплячку на півроку. А взагалі в середньому живуть вони 15 років. Їх вважають одними з найстаріших жителів планети. Кажуть, що вони існують більше 500 мільйонів років. Зовсім нещодавно дізналася, що більшість равликів – гермафродити, а розмножуються шляхом відкладання яєць. Ще мене здивувало, що равликам притаманне мислення. Вони можуть приймати рішення, котрі основані на життєвому досвіді, майже як люди))) Це завдяки тому, що їх мозок поділений на чотири секції. А що вам відомо #проРавликів ? У кого є #домашніРавлики ? Які емоції викликають ці істоти?
47

Коментарі 7

  • 2015-07-01 11:03
    Розмножуються шляхом відкладання яєць???? Та чесно кажучи, ніколи не задумувалася як саме вони розмножуються....здається, що всі способи були б дивними :)
  • 2015-07-01 13:05
    Мені з дитинства подобаються равлики, у знайомих дома є равлик, він дуже виликий, важить цілих 450 грамм. Я знала, що равлики гермофродіти, але не знала, що вони відкладають яйця. Коли мої діти підрастуть замислююсь над тим, щоб купити їм равлика як домашнього улюблинця.
  • 2015-07-01 13:24
    А я то думаю и чего это они такие вкусные, а то оказывается серое вещество "мозга" придаёт им такой неповторимый вкус.))
  • 2015-07-01 14:50
    У мене гігантський равлик – ахатіна Шоколадка. Купила, бо донька хотіла тваринку. В результаті грається мама. Цікаве створіння саме по собі, але захоплення ніякого не викликає. Достаю з тераріуму рідко, тільки щоб погодувати і прибрати. І так, вони живуть дуже довго – більше 10 років. В мене другий рік живе. Деякі равлики гермофродіти (ахатіни, виноградні, деякі акваріумні). а є равлики, що розподіляються на хлопчиків і дівчаток. Визначити їх стать майже неможливо, для розмноження саджають в ємність до 10 штук (ампулярії акваріумні)
  • 2015-07-01 15:29
    Діти колись приносили равлика додому, день-два побув він у нас, потім віднесли знову на вулицю. Мені важко зрозуміти, навіщо заводити вдома равлика - це ж не кіт чи собака, але про вподобання не сперечаються.
  • 2015-07-02 13:23
    Мене всі мої друзі називають равликом, але не тому, що я дуже повільно пересуваюсь! Справа в тому, що равлики бачать лише те, що відбувається перед ними, вони взагалі не мають бокового зору! 
    А ще згадала, що слиз равлків неймовірно корисний! У Південній Кореї на його основі виготовляють дуже дорогу косметику - цей слиз дуже добре загоює рани, а також має властивості зупиняти старіння шкіри!
  • 2015-07-28 16:46
    В мене дома живуть два равлики, який саме в мене різновид ахатін я не знаю.Моя з ними дружба почалася рік тому, коли до зоомагазину де я працювали принесли повну банку із купою маленьких равликів і попросили роздати людям(не вслідкували). Їх брали не дуже швидко і за два тиждня я до них звикла, а те що вони виростають розмірами з лодонь дорослої людини мене неймовірно дивувало і захоплювало. Так я забрала до себе додому двох малесеньких равленят. 
    На мою думку, це найкращя домашня тваринка яку тільки змогла придумати людина! Мої равлики за рік вже дуже виросли, і спілкуватися з ними стало ще цікавіше.Саджаешь їх на руку, вони сидять, витягують свою довгу шийку і роздивляються по різни боку, іноді складается таке відчуття, що бачать вони усе і навіть більше чим ти сам. Але це насправді не так, бачать вони всього на 1 сантиметр, що компенсуется у них добре розвиненим нюхом (запах банану почують за кілька метрів). Равлик дуже полюбляє купатися під струєю води, цікаво гризе листки салату, на ньго не має аллергії, а ще його можна навіть гладити (правда всього одним пальчиком і дуже обережно). Такий домашній друг дуже заспокоює і навіть після самого тяжкого дня, потримавши у руках свого маленького равленятку стаєш счастливим і розумієш, що все в житті не таке вже і складне.До речі, ще хотіла сказати, що вух у равликів не має, і ще вони звикають до свого хозяїна, до його запаху.Отже, плюсів у равликів багато, а мінусів зовсім немає, хоча один їх мінус я знаю: багато людей їх не любить чи боїться, але ті хто не байдужі до цих істот ніколи не зможуть забути які равлики чудові та гарні!

Наступний запис

2015-06-30 21:39

Рослина коровяк (коров’як)

281
10

© 2010 - 2024. Всі права захищено.