2015-01-26 20:27

Зимовий делікатес для хомяка

Як відомо, хомки живуть 2-3 роки. Але якщо тваринку тримати тільки на сухих зернових кормах, життя домашнього улюбленця скоротиться до 4 місяців. Так що цим маленьким тваринкам необхідні варена курочка або білок вареного яйця (1-2 рази на тиждень), багато вітамінів (трава, зібрана за містом або вирощена власноруч, морква та яблука). І, звичайно ж, пророщене зерно.
«Готувати» такий делікатес для хом’ячка дуже просто. Можна купити зерно (ячмінь, пшеницю) на ринку на вагу – тільки зарані розпитайте у продавця, чи не оброблене зерно хімікатами. Або можна зробити простіше: вибрати зернятка з коробки корму для хомки. Весь корм пророщувати не годиться, адже кольорові гранули точно не проростуть; це стосується і горішків, які входять в корми.
Складаємо зерна в банку, заливаємо їх холодною водою. Верх банки я прикриваю платком. Ставимо цю тару на вікно.
Наступного дня воду обережно зливаємо. Зерна кілька разів на день струшуємо, щоб збагатити їх киснем.
Тримаємо зерна на вікні 3-4 дні. Кожного дня один раз їх споліскуємо чистою водою (котру зливаємо) і два-три рази струшуємо баночку.
Росточки у мене з’являються вже на 2-3 день. Хомка їх просто обожнює. А головне, така страва ідеальна для зими, коли і сонця мало, і вітамінів обмаль.
Важливо! Як би ви не хотіли збагатити раціон тваринки овочами, ні в якому разі не давайте хомяку капусту! Для них це – смертельна отрута.
Удачі!
35

Коментарі 2

  • 2015-01-27 11:13
    Дуже вдячна за корисну пораду про пророщування зерна. Чомусь не думала на цю тему....Але мушу зазначити, що наша Пуша живе вже рік, дяка Богу, хоч й на сухих харчах...Не чула я й про білок. От тепер здивується наша тваринка різноманітності в харчуванні!
    • 2015-01-29 17:49
      Головне білком не перегодувати. Взагалі, про харчування хомок багато пишуть. Наприклад, я зустрічала думку, що їм не можна картоплі - воно не отруйно, але це не зовсім їхня їжа. А Кіска наша топче її (з супу) з величезною насолодою, і грудочки вівсяної каші на воді теж дуже полюбляє...

Наступний запис

2015-01-17 16:08

Підкажіть хорошу музику?

14
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.