Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-10-02 09:45

Висока температура при вірусі у дитини

Цієї осені в Києві зафіксовано велика кількість випадків дитячої захворюваності дивним вірусом. #Педіатри з ніг збилися бігати по домівкам до хворих за викликом. При цьому лікарі-педіатри виявилися безпорадними проти такої напасті. Чому? Тому, що #вірус одночасно б’є по шлунково-кишковому тракту, дихальним шляхам та носоглотці. А головне, що цей вірус підіймає температуру тіла до дуже високих позначок (в мого сина була температура 40,2). Розпочинається #захворювання у всіх неоднаково: когось давить спочатку #кашель та #нежить , у когось підвищується різко #температура без жодних натяків на причину, а когось з самого першого дня починає мучити найсильніша #діарея , а у декого все розпочинається одночасно (наш випадок). Коли в мене захворів молодший син, ні виклик швидкої допомоги, ні лікаря-педіатра зовсім не допомогли. Боячись відповідальності, вони тільки хитали головою і розводили руками. Найбільше, що вони могли, так це дати направлення до інфекційного відділення. Я ж, як адекватна мама, яка знає не з чуток, що таке інфекційне відділення лікарні, відмовилася від госпіталізації. Для тих, хто не знає, то коротко скажу, що туди лягають з чимось одним, а підхоплюють ще три інші хвороби. Крім того, аналіз на бактеріальний посів там роблять 7 днів. Тобто, усім підряд з діареєю чи блювотинням призначають крапельниці для очищення організму (хоча тамошні лікарі уявлення не мають від чого чистять, бо результат аналізу буде лише через тиждень). А потім назначають ще й антибіотики на всяк випадок.
Я правильно зробила, що відмовилася від госпіталізації, бо вже через три дні мій синок скакав по квартирі без температури та діареї. Важливо всім матусям знати, що діарея страшна тим, що зневоднюється організм. Зневоднення – жахлива річ, від якої помирають тисячі дітей в усіх країнах світу. Тому важливо усіма правдами і неправдами відпоювати дитину рідиною. Цю тему дуже грамотно висвітлив пан Комаровський. Що ж до високої температури, то звичайно, що в мене і руки, і ноги тремтіли від переживань за сина. І знову ж таки, потрібно відпоювати хворого рідиною (щоб не густіла кров) і контролювати підвищення. Дякувати Богові, що з першої миті, коли я помітила зміни у консистенції кала та частоті випорожнень (ще навіть не розпочалася водяниста діарея), дала малому Ніфуроксазід. Я зовсім не рекламую ці ліки, бо вперше їх використовувала. Але вони дуже добре допомогли при цьому вірусі. А потім ми ще доліковували кашель та нежить, але це вже була забавка, у порівнянні з діареєю та височенною температурою.
Звичайно, що в нас свій випадок і сліпо йти моїм шляхом не можна. Зрозуміло, що існують важкі хвороби, впоратися з якими можна лише на стаціонарному лікуванні. У будь-якому випадку не треба втрачати голову і панікувати. Я лише хотіла попередити про актуальний вірус, який скосив, як школярів, так і маленьких діточок.
Здоров’я вам і вашим діточкам!
12

Коментарі 13

  • 2015-10-26 12:50
    У нас в Рівному теж дивний вірус гуляв і досі знесилює дітей та дорослих: висока температура, лихоманка, біль у м'язах, кон'юктивіт, нежить, який дає ускладнення на вуха і викликає отит. Щодо відмови від госпіталізації до інфекційного відділення - Ви вчинили правильно (три роки тому з інфекційки моя маленька доця повернулася з кашлюком, хоча має від нього щеплення). Щодо "Ніфуроксазиду", то він неодноразово допомагав одужати мені з чоловіком і нашим дітям. Я раджу цей медпрепарат усім нашим знайомим.
    • 2015-10-26 13:49
      Мда, вирусы мутируют. Единственное "но" с точки зрения медицины в нифуроксазиде, так это то, что он - антибиотик. Не при всех случаях нужно его использовать.
    • 2015-10-29 08:24
      Пані Vanina, у нас минулої осені були такі ж симптоми - кон'юктивіт і ускладнення на вухо - читаю ваш коментар, і впізнаю ситуацію. Вперше в цій переписці почула про препарат "Ніфуроксазид", зараp гляну в інтернеті інструкцію та вартість і напевне придбаю собі прозапас.
      • 2015-11-02 23:02
        Моїм дітям 7 років і 5 років - це було їх перше "знайомство" з отитом. Я сама перелякалася так. що аж руки тряслись...
  • 2015-10-27 13:31
    Підтримую, завжди беремо з собою нфіуроксазид, коли їдемо у відпустку, особливо, коли виїжджаємо з країни. На щастя, жодного разу він не став нам там у нагоді, але все одно з ним спокійніше. На випадок діареї добре б мати якийсь сорбент, наприклад, ентеросгель. Звісно ж, він не замінить ліків, але вбере усі токсини з кишківника - універсальний засіб, завжди є в нашій аптечці.
    • 2015-10-27 14:32
      Не знаю как вы, но у меня энтеросгель вызывает рвоту, такой он мне противный. И я представления не имею как такой гадостью можно ребенка напичкать.
  • 2015-10-30 12:18
    У нас подібне було двічі. 
     
    Перший раз у сина було сильне зневоднення, був маленький зовсім. 
    Прописали йому регідрон, але то гидота рідкісна. Рятувалися ми морквяним соком (здається, Бебівіта, точно не пам'ятаю виробника), але він був дорогущий.  
     
    Комаровський радить робити відвар родзинок, щоб поповнити сольовий баланс. А можна і просто пити багато-пребагато компоту чи улюбленого соку - аби дитина в себе побільше впхала рідини. 
     
    Також п'ємо час від часу ентеросгель. Ложечку розводжу на півсклянку води, інакше його не вдусиш. Зате помічний. 
     
    Від діареї добре допомагає смекта. 
     
    І бактерії пили комплексні, або їли домашні йогурти. Мені подобаються на основі бактерій Віво, зроблені з козячого молока - виходить дуже ніжний йогурт. 
     
    Словом, хімії мінімум, більшість природне) і сорбенти.
    • 2015-10-30 17:35
      То у вас (слава Богу) не было той диареи, когда смекта - детская игрушка. смекта вообще не противодиарейный препарат
      • 2015-10-31 17:50
        Якраз протидіарейний. Але я з Вами не міряюсь, кому було гірше))
        • 2015-11-01 00:50
          Сорбент - это не антидиарейное средство. Это то же самое, что энтеросгель. И мы не спорим кому было хуже, конечно.
  • 2015-11-01 23:32
    Коли прочитала цей запис, просто не змогла пройти мимо. Я матуся з невеликим стажем, ат коли пів року тму у моєї донечки піднялася температура та я не могла її знизити медикаментами більше доби, викликала швидку. Мені було просто страшно, адже Златі було лише 6 місяців, дитина майже не спала, а цифри на термеметрі вперто наближалися до 40. Нас відвезли до інфекційного відділення і ті 4 дня я згадую з жахом. В боксі на 6 палат всі діти з різними захворюваннями, а наступного дня до нас у палату поклали дівчинку з ОРВІ. Так коли я звернулася до лікаря з проханням перевести нас в іншу палату, мотивуючи це тим, що у моєї дитини немає ні насморку, ні кашлю, а вона просто може заразитися зараз від сусідки, отримала дуже цікаву відповідь "Зараз немає у вас проявів ОРВІ, а завтра будуть!". Звичайно будуть, коли поряд хвора дитина. Можу сказати що три доби я витерпіла, а на четверту на писала розписку і забрала дитину до дому. На щастя, все обійшлося, теперратура знизилася і ми не захворіли на ОРВІ. Та цей жах буде в моїй пам'яті ще дуже довго.
    • 2015-11-02 05:58
      Вы лишний раз подтвердили мои слова на счёт инфекц.отделений. Но у вас и выхода особого то не было, ребёнок действительно манюсенький.
    • 2015-11-02 23:04
      Моя дитина потрапила в інфекційне відділення після крупу (стеноз, ларингіт). До нас у палату поклали хлопчика, в якого була висипка по всьому тілу.

Наступний запис

2015-09-23 22:58

Дієта для схуднення

28
32

© 2010 - 2024. Всі права захищено.