Мода і стиль

Група, учасників: 17
2015-08-23 07:22

Українські вишиванки або що одягнути дітям на перший дзвінок

Нещодавно прогулювалися по магазинах, шукали дітлахам святковий одяг і шкільну форму. Скільки зараз красивих вишиванок. Раніше рукодільницям доводилося довгими ночами вишивати цю красу, а зараз достатньо мати близько 350 грн в кишені і твоя дитина модничає по українськи. Хочу поділитися фотками з магазину, як вам? Правда, підібрали тільки дітям подруги. Дуже добре сіло, шкодую, що не сфотографувала. Мені здається, дуже стильно і модно носити вишиванку, хоч під джинси, хоч під спідницю. Єдине, мені не подобаються вишиванки на чорних футболках, ну не розумію я в такому варіанті.
А вам подобаються етнічні мотиви? Ваші діти носять вишиванки?
Додала ще фото дитячої гірки, дуже хочу таку придбати діткам поменше. Продавалася в тому ж магазині. У кого така є? Поділіться враженнями, чи можна таку в хаті поставити?
62

Коментарі 20

  • 2015-08-23 07:54
    А мне ооочень нравятся именно чёрные вышиванки (и с коротким рукавом тоже). Крутые такие. У нас дома, правда, никто не носит их: старший сын уже в универе, а младший пока ещё дома.
    • 2015-08-25 10:20
      Да, это может и нравится нам, но у детей свои взгляды на современную одежду, а тем более когда они уже взрослые....)))
  • 2015-08-23 09:49
    Я поважаю вишиванки і поважаю тих людей, які самі вишивають і розуміють що це і для чого потрібно, це традиції....ну не знаю може я неправильна мама але ходити кожен день би не дозволила своїй дитині в вишиванці для цього є свята, а на кожен день звичайний одяг є.
    • 2015-08-25 10:12
      Я теж за те, що малечі одягали тільки на свята. бо тоді не буде свята. Коли дитина одягає кожен день одне і теж, тоді не буде відчуватися святом...
  • 2015-08-24 16:45
    На перше вересня, наприклад, дуже вдалий одяг, але не на кожен день. Мій меньший брат коли йшов до першого класу, вдягав вишиванку, яку йому зробила мама! Купили звичайну сорочку і за лічений час вишила прекрасні візерунки. Поєднавши таким чином приємне з корисним, застосувавши свої таланти до вишивки.
    • 2015-08-25 10:04
      Це теж варіант, добре коли хтось вміє вишивати та ще має талант це гарно зробити...
  • 2015-08-24 18:40
    Я колись займалася розповсюдженням вишиванок в інтернеті. І скажу так: зараз стільки різних варіантів є, просто нема ліку! Можна підібрати і святкову, і на кожен день, і плаття, і футболку, і весільну сукню - що завгодно. Сама раніше дуже часто вдягала таке вбрання. Хоча останнім часом намітилася тенденція, що дуже розчаровує мене: ліплять ті візерунки куди треба і куди ні. Бачила шкарпетки, труси, бюстгальтери, купальники з імітацією вишивки, годинники, ювелірні прикраси, зошити і ручки. Ну за-ба-га-то. Так, як різко повернуло до українських традицій, так колись різко і відверне народ від їх надлишку, от чого я боюся.
    • 2015-08-25 09:50
      Я згодна, все має бути вміру, інакше може набриднути. От якщо увесь час їсти солодке, то воно теж може сильно набриднути.
  • 2015-08-27 14:07
    Не розділяю почуття людей, які вдягаючи вишиванку намагаються себе виставити Українолюбами та патріотами, за рахунок етнічного одягу. Простий приклад: одногрупники розповідають, що по закінченню ВНЗ хочуть виїхати працювати кудись за кордоном. На свято вишиванки / день незалежності, одягнувши вишиванку і зігрівшись трошки алкогольними напоями, починаються розповіді про глибоку любов до братів Українців, своєї країни і свого краю. А в знак доказу свого патріотизму вони починають тикати в свою вишиту сорочку і повстає питання чи достатньо одягнути етноодяг щоб стати патріотом? (це про наболівше) 
     
    Що стосується теми то дитину потрібно з раннього дитинства привчати до всього Українського: етно музика, фільми, одяг, вірші і тд. Прививати любов до своєї держави, якою б вона там не була. Благо до незалежності було достатньо хороших віршів і фільмім українського походження, а музика і зараз не уступає світовим стандартам. 
     
    П. С, Навчаюсь вже в університеті, але так і не маю вишиванки. Обожнюю українську музику, вірші і фільми. Планую по закінченню університету працювати і строїти карєру тут. Я ні на що не натякаю, але...
    • 2015-08-27 20:34
      Так, тільки ось різниця є- років так сорок п'ять тому в Полтавській області в мене жила бабуся, так от в квартирі у неї всі портрети були прикрашені рушниками вишитими, ліжка прикриті теж вишитими полотнами і це майже у всіх сусідських квартирах. У мене навіть дідусь вмів вишивати ...
  • 2015-08-27 15:10
    Вишиванку варто одягти у будь-якому випадку, зовсім не обов’язково демонструвати таким чином патріотично-націоналістичні мотиви. Вишиванка - це просто дуже гарний святковий одяг, який пасує кожному. Якщо наші пращури подарували нам ідею такого чудового вбрання - нею потрібно користуватися.
    • 2015-08-27 20:36
      Так, гарненькі такі вишиванки, дуже добре коли вони вишиті своїми руками...)))
  • 2015-08-27 17:07
    Здавна в Україні до вишиванки ставилися з величезною шаною. Вона була не просто одягом, а святинею й оберегом. Матері та жінки, вишиваючи орнаменти, вкладали свою любов і молитву. Одягали таку вишиванку лише у великі свята чи в тяжку дорогу. Сьогодні вишиванка - переважно, витвір рук китайських. Вона стала заручником моди і "показухою патріотичності". Більшість, одягаючи її, поняття не мають про історію походження та наповнення, яким наділяли її наші предки.
  • 2015-08-27 20:40
    Да, раніш на весілля теж вишивали рушники і одяг для молодих, хоча мабудь десь у селах так же одягають такий одяг ще і зараз...))))
  • 2015-08-28 16:57
    Так, маса зараз є красивих, і недорогих відносно... Але синові вишиванку не купую. Хай-но руки дійдуть, сама вишию, ручками:) Щоб то був не тільки гарний одяг, але й оберіг.  
     
    Ще й не всяка вишивка підходить дитині. Колись ми з кумасею моєю дуже цікавились цим питанням. Виявляється, не можна малій дитині вишивати, скажімо, калину, чи квіти, чи дубове листя, бо це - для дорослих: парубків і дівок, для молодят. Такі узори визначають стать і готовність до шлюбу. А дитині бажано найпростішого безконечника, чи "сосонку" навколо ручок, шийки, по подолу вишити, щоб вона була захищена від усього злого. Таку сорочку, з нескладним узором, можна й на щодень одягати.
    • 2015-08-28 17:00
      І ще одне. Воно-то симпатично виглядає, коли всі у вишиванках, тільки однюсінька проблема: школа нівелює більшість хороших починань. Відвертає любов до літератури, до культури, до науки. Боюсь, що і любов до всього українського таким способом відверне. Колись Сергій Жадан казав, борони боже, щоб його вірші були у шкільних підручниках, бо тоді їх ніхто з власної волі не буде читати:)
    • 2015-08-29 15:50
      А я ось такого не чула, моя бабуся завжди вишивала квітки, да і дідусь вишивав, так майже вишивали троянди і тюльпани і ще якісь квітки..)))
    • 2015-11-02 16:21
      Повністю з Вами згідна! Перед тим як купувати або вишивати сорочку обов"язкового треба поцікавитись значенням орнаменту!З давніх давен вишивка на одягу була оберегом і побажанням здоров"я або достатку чи любові.Я коли загорілася бажанням вишити чоловіку сорочку то багато перечитала про кольори та орнаменти.Зупинила свій вибір на дубових листочках, як оберіг на міцне здоров"я. Доречі, на одному форумі я вичитала одну цікавинку - існують навіть візерунки які кодують чоловіків від чарки))))))
  • 2015-09-01 17:35
    Мені потрбіно було купити дві вишиванки у подарунок за кордон. Вибір вишиванок проходив у режимі онлайн і обрали дві вишиванки темного кольору - чорого та темно синього. На чорній буп класичний орнамент, а на темно-синій - дубове лисятчко. Ну дуже гарно! Одна - ручної роботи, друга - заводська вишивка. Обійшлося десь по 800 грн за кожну... Хоча в інтернеті можна дешевші знайти
    • 2015-09-02 20:34
      Ручна вишивка завжди дорожче. Да і ще коли більш вишито, то і ціна від цього росте....

Наступний запис

2015-08-14 12:30

Жіночі шорти

28
58

© 2010 - 2024. Всі права захищено.