Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-17 23:42

Фарширований перець в мультиварці

Я завжди готувала перець в спеціальному казанкові в духовці. Однак після появи на кухні мультиварки багато рецептів адаптувалося під неї – це й економніше (потужність мультиварки 860 Вт проти 2000 Вт духовки), і не потрібно слідкувати за часом приготування, бо вона сама вимкнеться, коли програма закінчиться, та й страви виходять нежирними, але з яскраво вираженим смаком. Так сталося й з фаршированим перцем.
Отже, приступимо. Нам потрібен перець, м’ясний фарш, рис, морква, цибуля, помідори, сметана, сіль та спеції. Пропорції кожен раз міняються в залежності від того, скільки чого є в холодильнику.
Цибулю та моркву ріжемо кубиками та злегка підсмажуємо на столовій ложці олії. Помідори ошпарюємо окропом та знімаємо шкірочку. Половину ріжемо кубиками та відправляємо на сковорідку.
Частину отриманої піджарки змішуємо з попередньо відвареним рисом та м’ясним фаршем. Солимо та перчимо. Фаршируємо цією начинкою почищені перці.
Другу половину томатів збиваємо блендером і виливаємо на сковорідку до піджарки. Туди ж додаємо сметану, сіль та спеції за смаком. Тушкуємо хвилин 5.
На дно мультиварки вливаємо декілька ложок отриманого соусу і викладаємо шар нафаршированих перців. Зверху поливаємо соусом. І знову перці, і знову соус – поки все не закінчиться)
Готувати на програмі «Тушкування» протягом години.
11

Коментарі 4

  • 2015-08-18 12:04
    З появою у мене мультиварки, справи на кухні стали на багато легшими. Раніше фаршировний перчик я готувала у невеликому казанку і на маленькому вогні. Доводилось постійно контролювати щоб не потух вогонь, та не пригоріли перчики. Тепер, за вашою порадою, спробую приготувати у мультиварці. Дякую за рецепт.
    • 2015-08-18 18:45
      На здоров'я) Буду рада, якщо мій рецепт стане Вам у нагоді.
  • 2015-08-18 23:15
    Мені фаршировані перці завжди здавались смачніше голубців. Нещодавно відкрила для себе рецепт лінивих голубців - коли шинковану капусту змішують з м'ясом і рисом та обжарюють як котлети. А якщо спробувати так само здобити страву з зрібно порізанного перцю? Чи будуть такі котлетки вдалими і як звільнити їх від тонкої кожури, яка знімається з перця лише після термообробки?
    • 2015-08-19 01:48
      На рахунок котлет я не впевнена, але колись готувала м'ясний хлібець з перцем - вийшов смачним і дуже соковитим. А щоб зняти шкірочку, перці можна запекти або пробланшувати.

Наступний запис

2015-08-17 13:56

Картопля по-міністерськи.

725
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.