2015-01-19 22:11
Що може бути більш захоплюючим, ніж прогулянка нічним Парижем?! Ні-чо-го! Усі архітектурні пам’ятки виглядають зовсім інакше, ніж удень. Чого тільки вартує поглянути у сутінках з усіх боків на #НотрДамДеПарі : скульптури мерців, що встали з могил, гаргул’і, химери, леви, бики. Брррр, їх вигляд зовсім не нагадував посвячене місце божественною силою. Навпаки, було моторошно від всіх тих фантастичних створінь, як у фільмах жахів. Тільки вампірів там і не хватало.
Навіть менш фантастичні архітектурні споруди мають вночі таємничий вигляд. Дивлячись на темну воду річки Сена, у пам’яті спливають страшні історичні події з мосту «Мінял». І не можна на містку Нотр-Дам (Pont de Notre-Dame) не зупинитись і не згадати визначні події, які мали місце протягом двох тисяч років (так, саме стільки років стоїть найстаріший міст у Парижі): життя кельтського племені парізії, страта Роберта де Легліздо, святкові зустрічі імператора Священної Римської Імперії та королів великої Франції.
Від такої бурхливої фантазії і уяви в мене просто бурлив у крові адреналін, що і призвело до того, що ми заблукали. Прийшлося забігти у нічний ресторанчик та за келихом смачного пива вивчати карту. Прогулянка нічним Парижем скінчилася без курйозів.
13

Коментарі 2

  • 2015-01-21 13:51
    Так, ця споруда вночі має жахливий вигляд. А чого ви вирішили вночі подивитись на місто? Це частина екскурсійної програми чи власна ініціатива? Зате з'явився зайвий привід випивти по келиху французького пивка -)
    • 2015-01-21 16:50
      Я прямо таки пьяницей себя почувствовала :)))) Настроение было хулиганское.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.