2015-01-04 11:56

Займаємось з дитиною вдома. 1.1

Кожна мама хоче, щоб її дитина знала і вміла достатньо для свого віку. Саме на це спрямований #раннійрозвиток .
Нещодавно ми з донькою ліпили грибочок-мухомор. Таке заняття-гра тренує пальчики дитини, позитивно впливає на координацію рук, сприяє розвиткові мовлення.
Матеріали: пластилін або #тістодляліплення , основа (картон або дощечка).
Що робимо:
1. Розказуємо, що таке мухомор і показуємо на малюнку (в книжці, на комп’ютері…).
2. Берем тісто. Мнем його в ручках.
3. Катаєм в ручках ковбаску (ніжка грибочка) і кружечок (шапочка).
4. Приліплюємо пальчиками ніжку і шапочку мухомора на основу (у нас це стара пластинка).
5. Беремо тісто іншого кольору (ми використовували тісто, бо воно м’якіше, це полегшує дитині роботу). Відщипуємо від нього маленькі шматочки і наліплюємо на шапочку, придавлюємо пальчиком.
У віці 1 рік дитині достатньо навчитись притискати пальчиком шматочки-цятки на шапочку мухомора. Завдання можна спрощувати або ускладнювати залежно від віку дитини. В будь-якому випадку мама розповідає, показує, допомагає.
11

Коментарі 5

  • 2015-01-08 22:31
    Так, ліплення - дуже корисне заняття, Особливо для дітей раннього віку - до 5 років. Розвивається моторика пальчиків, уява, логічне мислення. Використовуючи різний пластилін, дитину можна вчити розрізняти кольори. Наш тато не любить цей процес, бо все навколо у пластиліні:)
    • 2015-01-09 09:34
      У нас не любить цей процес бабуся), тому доцю саму не залишаю і приходиться стримувати творчий політ безмежної фантазії...
  • 2015-01-11 00:41
    Подібні заняття дарують унікальний шанс повернутися в дитинство. Разом з дітьми ми пізнаємо світ по-новому, починаємо знову тонко відчувати простір, насолоджуватися протими речами. Це неймовірний досвід, і я думаю слід дякувати космічним силам за те, що ми маємо змогу народжувати і виховувати дітей)
  • 2015-01-11 23:35
    Ми також досить часто ліпимо різні фігурки із тіста. Малій дуже подобається ліплення, хоча її фігурки мало на що схожі, я завжди залишаю те що вона зліпила. Чоловік питає навіщо мені це незрозуміло що?!?!?! Як зліпить щось гарне, тоді залишиш, а це не треба, тільки сміття розводиться. А я вважаю що треба залишити хоч пару найперших самостійних робіт, їй потім буде цікаво подивитись.
  • 2015-01-15 13:07
    Я вже не дочекаюся, коли моя донечка підросте і з нею можна буде робити різні саморобки, малювати, ліпити. Я вже потрохи скуповую наборі для творчості. Вважаю, що це чудовий спосіб проводити вільний час для всієї родини!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.