2015-01-03 22:03
Майже всі ми бачили радянський фільм «Дванадцять стільців». Нещодавно мені спало на думку прочитати книгу Ільфа та Петрова, за якою і був знятий цей фільм. І можу однозначно зауважити, що книга перевершила всі мої очікування і залишила приємні враження!
Сповнена гумору, цікавих, авантюрних, інколи взагалі дотепних моментів, книга буквально зачаровує читача з перших же сторінок! Безліч різноманітних героїв, пригод та подорожей, що не дають нудьгувати. А кмітливий Остап Бендер після прочитання взагалі став моїм улюбленим літературним героєм. Окрім того, впродовж читання можна зустріти стільки виразів, які давно вже стали крилатими, і ми вживаємо їх у нашому повсякденному житті навіть не задумуючись про їх походження.
Закінчення книги досить неочікуване і навіть сумне. Але не буду вдаватися в деталі.
Всім, хто не бачив фільм, я раджу прочитати спочатку книгу. І навіть всім тим хто бачив, адже, на мою думку, фільм з книгою не зрівняється! «Дванадцять стільців» цілком можна вважати одним із шедеврів літератури 20 століття.
8

Коментарі 2

  • 2015-01-26 19:39
    А мені ні книга, ні фільм не подобаються. На один раз. Бажання перечитувати книгу, чи передивляться фільм немає. А ось моєму чоловіку дуже подобається. Дивився вже фільм разів двадцять і каже, що не набридає -)
  • 2015-02-01 13:05
    А мені дуже сподобалась книга!) 
    Дійсно дуже багато відмінного гумору. Читання не набридає, а навпаки, хочется скоріше дізнатися що буде далі. 
    В загалом, і книга, і фільм прекрасні. Вони стоють витраченного часу :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.